SASED (Sanatı Severler Derneği)... İLGİNÇ BİR DENEYİM YAŞATTILAR!

SASED Altı Nokta Körler Derneği ve Uluslararası Rotary 2420. Bölge Şişli Rotary Kulübü işbirliği ile Görmeyen Gözlere Gören Gönüllerden Sevgi Sunmak İçin, "Yontu" adlı tiyatro eseri sergilendi.

"Yonyu" ile ilginç bir deneyim? Gözler Bantlı Tiyatro İzlemek....

SASED (Sanatı Severler Derneği), Altı Nokta Körler Derneği ve Uluslararası Rotary 2420. Bölge Şişli Rotary Kulübü işbirliği ile 15 Aralık 2009 tarihinde Haldun Dormen sahnesinde, Görmeyen Gözlere Gören Gönüllerden Sevgi Sunmak İçin, "Yontu" adlı tiyatro eseri sergilendi.

Tiyatroya yıllarını vermiş, tiyatro oyuncusu, senarist ve yönetmen Sayın Kazım Eryüksel tarafından yazılan ve yönetilen "YONTU", insanlığa karşı sorumsuz davrananlara insan sevgisi, barış ve özgürlüğün sesi ile bir uyarı olarak nitelendirildi. SASED oyuncuları tarafından sergilenen YONTU, görme engelli yurttaşlarımız ile beraber gözler bantlı olarak ve hissederek izlendi. Görme engelliler ile birlikte yaşadığımızın farkındalığı vurgulanmak istendi.

Istanbul Şişli Belediyesi'nin de destekledigi bu organizasyona Şişli Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Sayin Kahraman Eroğlu da katıldı.

3 ses ; Altı Nokta Körler Derneği, SASED (Sanatı Severler Derneği) ve Şişli Rotary Kulübü belediyenin desteklerine sonsuz teşekkürlerini sundular ve birlikte seslendiler.

Amacımız bütünleşmek, bütünleştirmek.Engelsiz bir yaşam alanı sağlamak üzere sanatı ve toplumsal duyarlılığı bir araya getirmek. Duymak, duyurmak, anlamak, anlatmak, görenlere göremediklerini göstererek toplumsal bilince ve sağlıklı bir topluma ulaşmak.

Aslında gören gözlerin göremediklerini gösterdiler. Sevginin gücünü anlattılar.

Engellerimizle barıştığımızda ancak bizler, sizler, onlar ortadan kalkarak hepimiz - engelsiz bir toplum olacağımızı anlattılar ve "İNSAN", "potansiyel engelli insan" olduğumuzu yeniden hatırlattılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri