SEKSİ VE PROVOKATİF REKLAM SKANDALI!..

Ünlü giyim firması American Apparel'in yarı çıplak genç kız mankenlerden oluşan reklamlarına yasak geldi.

Reklam Standartları Yetkili Kurumu (ASA) tarafından konan yasak, firmanin reklamlarınin "kontrolden çıkmış" olduğunu iddia etti.

Firmanin websitesinde yayınlanan , 8 ayrı çorap, kilot ve sueter reklamında mankenlerin hepisinin ya popolarının ya da göğüslernin gözükmesi, kampanyaya fotoğrafların "pornagrafik" görünümlü olduğu şeklinde tepkiler getirdi.

Firma temsilcileri, şikayeti reddederek "Fotoğrafların hiç birinde photoshop olmayıp, hepsi gayet doğal ve günlük insanları temsil ediyor." dedi.

Kampanyanın fotoğrafalarındaki mankenlerin çoğunun profesyonel manken olmadıklarını açıklayan firma, " Bu tip fotoğrafları, herkes sosyal network sitelerinde zaten birbirleriyle paylaşmakta " dedi. " Bizim amacımız da normal halkın reklamla bağlantı kurabilmesi." diyerek savunmasına devam etti. Firma ayrıca mankenlerin 20 yaş civarlarında olup ve fotoğraflarda hepsinin mutlu, rahat ve kendilerini güvenir pozlar verdiklerini öne sürdü.

Kurum , firmaya koyduğu yasak hakkında "fotoğrafların amatörce ve adeta röntgenci stili oluşu , yasadışı bir şekilde çekilmiş olarak gözükmesi, genç kızlara karşı sömürücü ve uygunsuzdur " dedi. Firmayi ileride bu çeşit fotoğraflar kullanmasına karşı da uyardı.

İşte firmanın dozunu kaçırdığı, tartışma yaratan fotoğraflarının bazıları.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri