Serdar Gökhan? SERGİSİNDE ÜNLÜLER YALNIZ BIRAKMADI?

Yeşilçam'ın çınarı ünlü jönü Serdar Gökhan'ın bilinmeyen bir yönü daha ortaya çıktı? Serdar Gökhan ressam olarak ilk resim sergisi açtı.-FOTO GALERİ-

Yazı ve Fotoğraflar : Muharrem ERDEMİR

Arnavutköy'deki Art Galeri'de, 7 Mayıs Cumartesi günü açılan Serdar Gökhan sergisi 28 Mayıs gününe kadar gezilebilecek.

Serdar Gökhan'ın sergisine katılan ünlüler arasında Ulusoy Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, Tamer Yiğit, Göksel Arsoy, Ünlü yönetmen Ümit Efekan, Selami Şahin, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, ünlü mizik yapımcısı Şahin Özer, Nuri Alço,Tuğrul Meteer, işadamları ve İstanbul dışından gelen dostları da vardı.

Serdar Gökhan bu rsim sergisini kısaca şu sözlerle özetledi;

''-65 yıl,yüzlerce resim, tabela, resimli roman, küçük roller, setler, ışıklar,127 filmde başrol, şan-şöhret .....ve nihayet ilk göz ağrım; yağlı boyalarım, tuallerim ve hayallerim...''

SERDAR GÖKHAN KİMDİR ?

*****************************

1946 doğumlu olan yazar, aktör, prodüktör Serdar Gökhan ilkokul yıllarında başladığı sanatsal faaliyetlerine Beşiktaş Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde okuduğu yıllarda devam etti. Babı-ı Ali Nurosmaniye de yedi yıl tabela ve resimli roman ressamlığı yanı sıra film platolarında set dekoratörlüğü yaptı.1964 yılında küçük rollerle sinemaya ilk adımını atan Serdar Gökhan, atletik yapısı ve üstün başarısıyla Yeşilçam'ın aranan tehlikeli sahne dublörü oldu.

1969 yılında Ses Dergisi'nin ''Sinema Yıldızı '' yarışmasına katılınca prodüktör Kadir Kesemen'in dikkatini çekerek Saltuk ve Dadaş film şirketleri ile on filmlik anlaşma imzaladı. İlk başrol filmi '' Kadırgalı Ali ''(1969 ) ,daha sonraları 127 tarihi, aksiyon ve avantür filmlerde rol oynadı. Türk sinema izleyicileri onu canlandırdığı atletik, dürüst, mert, adaletli, cesaretli, kahraman ve vatansever karakterlerle özleştirdi. Oynadığı tüm karakterlerde sadece '' Anadolu insanının saf ve temiz duygularını yansıtmaya çalıştım '' diyen sanatçı 1976 yılında Yeşilçam'da seks temalarının işlendiği filmlerin başlaması üzerine prensiplerine sadık kalarak bu tür filmlerde oynamadı.

Daha sonraki yıllarda daha seçici davranarak daha az ve öz film yaptı.1979 yılında ''İstanbul video '' adı altında şirket kurarak uzun yıllar video ve film yapımcılığı yapan Serdar Gökhan 1991 yılında Amerika'nın Hollywood'dan sonra ikinci büyük film merkezi Chicago kentine gitti. Orada sinema sektörünü ve sanatsal faaliyetleri yakından inceleme fırsatı buldu.

1999 yılında tekrar ülkesine dönen sanatçı Ulusal ve yerel kanalların sunumunda onbir televizyon dizisinde oynadı. Halen sanatsal faliyetlerini devam ettiren Serdar Gökhan,film, proje araştırmaları ve senaryo yazım çalışmaları yanında uzun yıllar ara vermiş olduğu ''Öz mesleğim '' diye tanımladığı yağlı boya tablolar üretmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri