SEVGİLİLER GÜNÜNDE İLGİNÇ NİKAH!

Sevgililer Günü, dünyanın en ilginç nikahı Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde kıyılacak.

Üzerindeki gelinlikle ve TIR kullanarak saat 12.00'deki nikaha gelecek olan Leyla Ağaçkoparan, Türkiye'nin ilk kadın ağır vasıta şoförü olarak tanınıyor. Yirmi yıllık meslek hayatında ambulanstan otobüse, TIR'dan tankere, çekiciden çöp kamyonuna kadar akla gelebilecek her tür motorlu aracı kullandı. "Yolların kraliçesi" Leyla Ağaçkoparan, anılarını, kadın olarak bu mesleği yapmanın zorluklarını, başından geçen ilginç olayları "Geri Vites Hayatlar" adlı kitapta yazdı.

19 yıl ağır vasıta ehliyeti ile Türkiye ve Uluslar arası yollarda TIR, şehirlerarası ve şehir içi yolcu otobüsü, ambulans ve taksi şoförlüğü yapmış, Leyla Ağaçkoparan geçmişten bugüne gelen halen iyi bir motosiklet kullanıcısı olarak bazı anılarını, yaşam hakkında görüşlerini "Geri Vites Hayatlar" adlı bir kitapta toplamıştır. Bu film her ne kadar onun anılarından esinlenmişse de senaryo tamamen kurmaca olaylar ve kişiler üzerine inşa edilmiştir.

SEVDA YOLLARI

Aydın ve Atilla Erel kardeşler tarafından 2002'de yeniden yapılandırılan 8.Sanat Multimedya Yapımlar şirketi, bu yaşam öyküsünü filme çekme önerisi yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu'nun kararıyla "Sevda Yolları" adlı projeye senaryo ve diyalog geliştirme desteği verildi.

Tiyatro eğitimini bitirdikten sonra İngiltere'de sinema ve Tv yapımı üzerine yüksek eğitim yapan Aydın Erel, Türkiye'ye döndükten sonra reklam, tanıtım filmi ve belgesel yönetmeni olarak çalıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri