"Shaman Dans Tiyatrosu'"... İSTANBUL'UN 7EDİ HARİKASI!

Shaman Dans Tiyatrosu'nun İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteği ile hayata geçirilen yeni gösterisi 7EDİ seyircisi ile buluştu.

Boğaz, Kapalıçarşı, Martılar, Kız Kulesi, Topkapı, Selimiye, Galata gibi İstanbul'un önemli mekan ve temalarından yola çıkılarak hazırlanan gösteri büyük ilgi gördü.

Patrick De Bana, Ersin Aycan, Çiğdem Tezcür, Uğur Seyrek, Yıldız Çankaya, Selçuk Borak gibi ünlü koreografların imzasını taşıyan '7edi' nin galasına yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda konuk katıldı. Aynı zamanda Viyana Operası Balesi'nin direktörü olan dünyaca ünlü balet Manuel Legris ve İranlı şarkıcı Tara Tiba gösteriyi izlemek için Türkiye'ye geldi. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Özkan Uğur, Pamela Spence, Zafer Algöz, Ülkü Duru, İştar Gökseven gibi önemli isimlerin de beğeniyle izlediği gösteri, şimdiden dünyanın saygın festivallerinden davet almaya başladı.

Yönetmenliği'ni Murat Uygun'un, koordinatörlüğünü Kerem Kuraner'in üstlendiği projenin müzikleri Oğuzhan Balcı tarafından yapıldı. Ünlü balerin Sibel Sürel'in 5 yıl aradan sonra sahnelere dönerek misafir dansçı olarak yer aldığı projenin 35 dansçısı, performanslarıyla izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Serdar Başbuğ'un kostüm tasarımı, Arek Nişanyan'ın ışık tasarımı ve Şafak Türkel'in hazırladığı İstanbul görselleriyle de dikkat çeken gösteri, farklı dans disiplinlerinden tekniklerin kullanımıyla İstanbul'un tarihinden kesitler sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri