Sıla - İlker Kaleli... "ALBÜM YOLLARI TAŞTAN!"

Başarılı müzisyen Sıla, Radyo D’ye hayranlarını heyecanlandıracak açıklamalar yaptı. Ünlü isim, 'İlker ile üstünde çalıştığımız yeni bir şarkı var. Sözlerini ben yazdım, bestesini İlker' dedi.

Sıla Radyo D’ye özel açıklamalarda bulundu. Albümlerin 4- 5 ay da tüketilmesi üzerine konuşan Sıla, bunun da kendisini ürküttüğünü belirterek şöyle konuştu: “Çünkü hakikaten çok emek harcadığınız bunun yanı sıra duygu ve düşünce harcadığınız günlerce aylarca yeri gelir senelerce düşündüğünüz bir şeyin bir anda gitmesi, su olup akması iyi bir fikir değil.

Bize iyi gelmiyor dolayısıyla ne kadar fazla uzun zaman gider sindirilir ve kalıcılığını korursa ve zamansız olursa bizim için o kadar iyi. Benim için en iyi örneği “Boş Yere”. Ben Boş Yere’yi Konuşmadığımız Şeyler var albümünde ilk defa dinleyiciyle paylaşmıştım ve çok sevilmişti.

Hiç tahmin etmezdim 14 sene sonra başkası tarafından söylendiğinde viral olacağını ve sonraki kuşaklara aktarılacağını. Bu şarkının zamansızlığı ile ilgili bir şey.”

Yeni kuşak hakkındaki fikirlerini de paylaşan Sıla, “Çok üretici şeyler olduğunu düşünüyorum bunun yanı sıra çok kötü şeyler olduğunu da düşünüyorum. Dünya zaten böyle ilerliyor her zaman kötü şeyler de vardır.

Bizim zamanımızda böyleydi. Bizim ilk gençliğimizde de böyleydi çocukluğumuzda da böyleydi. Zaten iyi olan şeyler yoluna devam ediyor kötü olan şeyler de tabii geride kalıyor ve devam edemiyorlar bu yüzden benim bu konularla ilgili çok fazla açıkçası korkum ve şüphem yoktur” diye konuştu.

Canlı performansların bir albümde toplanabileceğinin müjdesini de veren Sıla, “Böyle bir düşüncem var yani full bir konser de olabilir ama belki bunlardan gayri başka performanslar da olabilir yine aynı şarkıları başka performanslar ile başka versiyonları var kafamda bir şeyler. Epeydir istiyorum belki videolu bir hali de olabilir” dedi.

"ALBÜM YOLLARI TAŞTAN"

Yeni projesi hakkında konuşan Sıla, “Üstünde çalıştığımız yeni bir şarkı var İlker’le (Kaleli) çalıştığımız bir şarkı. İlker’in bestesi olan sözlerini benim yazdığım. Bu bir balat şarkı, kışa doğru daha doğrusu sonbahar zamanları, sarı yaz biraz geçsin.

Bence çokça bekliyorlar severler çünkü balat çok iyi karşılığını almışımdır bu zamana kadar. bir tane böyle bir balat ardından bir tane belki yine single olacak. Bir yüksek tempolu bir şarkı sonra da galiba albüm yolları taştan, başladık zaten” diye konuştu.


RUS RULETİNİ ASLA YAZMAMIŞ OLMAYI YEĞLERDİM

Sıla, en sevdiği şarkı sorusu üzerine şöyle konuştu: “Evlat ayırmak gibi olur bunlar benim bebeklerim ama en sevmediğimi söyleyebilirim hemen. O şarkıyı neden yazdım ve yazdıktan sonra niçin çıkardım çöpe atmadım? Rus Ruleti’nden nefret ediyorum asla yazmamış olmayı yeğlerdim.”
Yeni kuşak müzisyenlerden Adamlar’ı çok beğendiğini vurgulayan Sıla, “Onların özellikle sosyal platformda hali hazırda aranjmanlarından gayri tuttukları bir akustik performansları var. Beş altı şarkı bizimle paylaştıkları özellikle onları dinlemekten çok keyif alıyorum yani net bir şekilde söyleyebilirim bizden daha genç oldukları için onları örnek veriyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri