Souadad Al-Sigab Kandemir... GELENEKSEL ÇİZGİNİN, ÇAĞDAŞ AÇIYLA BULUŞTUĞU SERGİ!

Irak asıllı tasarımcı ve ressam Souadad Al-Sigab Kandemir`in, "Geleneksel ve Zamansız" isimli yağlıboya resim sergisi 7 Mayıs Çarşamba günü Yıldız Sarayı`nda sanatseverler ile buluştu...

Haber ve Fotoğraflar; Mehmet KARADEMİR

Yıldız Sarayı Vakfı, yeni bir sergiye kapılarını açtı ve geleneksel çizgisini çağdaş açısıyla tuvale aktaran Irak asıllı tasarımcı ve ressam Souadad Al-Sigab Kandemir'in, "Geleneksel ve Zamansız" isimli yağlıboya resim sergisi 7 -15 Mayıs tarihleri arasında sanatseverler ile buluşmak üzere start aldı.

Serginin açılış kokteyline, başta Neslihan Sabancı, Sinem Bayer, Vural Gökçaylı olmak üzere, cemiyet, sanat ve iş hayatından bir çok seçkin isim katıldı.

Mezopotomya'nın merkezi Bağdat'ta dünyaya gelmiş değerli bir ailenin ferdi olarak doğup büyüyen ve yaşadığı güzel Türkiye'nin tarihini harmanlayıp yıllardır eskimeyen ve geleneksel sanatımızın örneklerini eserlerimde sunmaya çalışan Souadad Al Sigab'ın eserlerimde hedeflediği nokta, geleneksel sanata çağdaş bir yorum getirmek.

Şimdiye kadar yurt içinde ve dışında açtığı özellikle yağlıboya ve tasarım çalışmalarımda uygarlığın temellerinin atıldığı Mezopotamya kültürünü Anadolu kültürü ile sentezleyen başarılı sanatçı, magazinkolik.com dan Mehmet Karademir'in, "Kendinizi resim sanatında hangi çizgide görüyorsunuz? Benim tarzım budur dediğiniz kriteriniz ne? sorusuna,

Souadad Al Sigab; "geleneksel sanata çağdaş bir yorum getiren bir çizgim var, eserlerimde doğu ve batı kültürünü sentezleyen, Osmanlı ve Anadolu kültürü ile de harmanlayarak, özü hiç bozmadan gerçek objeleri sanata yansıtan bir stilim var" diyerek gerçekçi bir akımın içinde bulunduğunu da bizlere yansıtmış oluyor.

Bugüne kadar bir çok başarılı çalışmalara ve sergilere imza atan sanatçının biyografisi is şöyle:

1968 senesinde Bağdat'ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bağdat, Paris, Havana, Viyana ve Tunus'ta tamamladı. 1985 yılında İstanbul'a geldi ve 1986 yılında girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Çini ve Halı bölümünden 1992 yılında lisans mezunu oldu.

Şimdiye kadar yurt içinde ve dışında pek çok sergi açtı. 2008 senesinin sonlarına doğru dünyada bir ilki gerçekleştirerek kariyerinin en muhteşem çıkışlarından birini gerçekleştirdi. Sanatçı islam sanatından yola çıkarak ürettiği mücevherler "Words and Domes" (Kelimeler ve kubbeler) koleksiyonu önce Burj Al Arab Oteli'nde düzenlenen Quintessentially'de büyük başarı kazandı.

Sanatçı 2010 senesinin sonlarına doğru Bahreyn Kraliyet ailelerinin himayelerinde düzenelen dünyanın Mücevher Oskarı olarak kubul edilen The Premier Middele East Jewellery & Pens Awards yarışmasında iki eserininde iki dalda ödüle layık görülmesi ülkemizin tanıtımı içinde büyük gurur oldu.

Tuval üzerine yağlıboya tablolar, mücevherler, halı ve çini tasarımlarının yanısıra farklı tasarım çalışmalarında uygarlığın temellerinin atıldığı Mezopotamyanın merkezi'nde doğup büyüdüğü ülkenin toprağın kokusu ile okuyup yaşadığı güzel Türkiye'nin tarihini harmanladığı eserlerinde hedeflediği nokta geleneksel sanata çağdaş bir yorum getirmek.

Yağlıboya tabloları ve tasarımlarından oluşan muhteşem koleksiyonun büyük bir bölümü yurt dışında Christies ve Harrolds?un yanısıra kraliyet aileleri ve körfez ülkeleri, yurdumuzun seçkin isimlerine ait koleksiyonlarda yer almaktadır.

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, Irak, ve BAE Plastik Sanatçılar Derneği'ne üye olan Souadad Kandemir, kısa bir süre önce Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Eski Çini Onarımları programında Yüksek lisans programında "Çini Buhurdanlar" uygulama tezini başanyla bitirip aynı üniversitede Tezhip bölümünde doktora yapmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri