Süper İyi Günler... TİYATROKARE’NİN YENİ OYUNU!

Tiyatrokare’nin ‘Süper İyi Günler’ oyunu, tiyatroseverleri dünyada pekçok gencin kahramanı olmuş Christopher Boone’un hareketli ve eğlenceli dünyasına davet ediyor.

Eğlendirirken düşündüren “Süper İyi Günler” ayrıca Türk Tiyatrosu’nda bir ilki başardı. Mark Haddon’un çok satan romanından uyarlanan oyun, üç boyutlu animasyonlar eşliğinde ve tamamı 80 metrekare dijital ekranlardan oluşan özel dekorlarıyla, seyircisine yepyeni bir bakış açısı kazandırıyor.

Dünya edebiyatının en çok sevilen genç kahramanlarından birine dönüşen 16 yaşındaki Asperger sendromlu Christopher Boone’un bir cinayeti çözme hikayesi üzerine kurgulanan oyun, Christopher’ın geniş hayal dünyasını ve renkli karakterini farklı bir pencereden görmeye olanak sunuyor.

Albert Einstein, Bill Gates, Lionel Messi, Tim Burton, Wolfgang Amadeus Mozart, Van Gogh gibi ünlülerde bulunduğu tahmin edilen Asperger Sendromu, Türkiye’de çok az biliniyor. Öte yandan 7507’ye kadar tüm asal sayıları ve dünyanın başkentlerini ezbere bilen Matematik dehası  Christopher Boone seyircide büyük bir hayranlık yaratıyor. Bütün dünyada ödüller alan bu rol Türkiye’de 23 yaşındaki Emir Özden tarafından büyük bir duyarlılıkla sahneye taşınıyor. Pekçok izleyici, genç oyuncu Emir Özden’i izledikten sonra yıllar önce Küheylan’da  ilk kez izledikleri Mehmet Ali Erbil’i hatırladıklarını belirtiyorlar.

Tiyatrokare, Londra, New York, Melburn, Hong Kong gibi kentlerle eş zamanlı perde açan dünyaca ünlü ”Süper İyi Günler oyununu”, bu haftasonu 3 Mart tarihlerinde Artı Sahne, 14 Mart’ta Kozyatağı Kültür Merkezi, 23 Mart’ta Trump Kültür, 8 ve 9 Nisan’da Caddebostan, 13 ve 14 Nisan’da Trump Kültür ve 16 Nisan’da Ankara’da perde açıyor.

Geçtiğimiz hafta oyunu izlemeye gelen duayen oyunculardan Göksel Kortay :”Çok ilginç, heyecan verici bir oyun izledik. Hem prodüksiyonu, hem konusuyla insanı düşündüren, aydınlatan, mutlaka izlenmesi gereken bir oyun” , TV sunucu Gül Gölge ise “Tüm oyuncuları tebrik ediyorum, böyle bir farkındalık yarattıkları için teşekkürler. Düşündüdürü bir oyun, düşünürken de eğlendiriyor.” Dedi.

Hamdi Alkan: “Çok anlamlı bir oyun olmuş. Dünya’da da oynanan böyle başarılı bir oyunu Türkiye’ye böyle büyük bir prodüksiyonla kazandırdığı için Nedim Saban’a teşekkür ediyorum. Son günlerde de tiyatroya ilginin neden artığını görebiliyoruz. Gerçekten çok iyi prodüksiyon ve çok iyi kadrolar, çok iyi oyunculuklar.. Yeni yeni oyuncu arkadaşları da bizlerle buluşturduğu için Tiyatrokare’ye teşekkürler.” Serap Aksoy, oyunu yılın oyunu olarak değerlendirirken, modacı Sadık Kızılağaç dünya  standartlarında bir prodüksiyon olarak değerlendirdi. Güldür Güldür Ekibi’nin gençleri de oyunu yepyeni ve modern bir deneyim olarak adlandırdılar.

ÇALIŞMALARI 2,5 YILDA TAMAMLANAN OYUN İÇİN, OYUNCULAR NELER SÖYLEDİ?

Özellikle gençlerin ve ailelerinin izlenmesi hedeflenen oyunun, çalışma süresi tam iki buçuk yıl sürdü. Asperger Sendromlu Christopher  Boone’un canlandıran, 23 yaşındaki başrol oyuncusu Emir Özden şunları söyledi.:”Çok yoğun bir prova sürecinden geçtik ve sonucunda böyle bir oyun çıktı.  Projenin çözüm ortaklarından Tohum Otizm Vakfındaki çocuklarla uzun zamanlar geçirdik ,onlarla arkadaş olduk. Hedefimiz oyunu izleyen herkesin Christopher gibi zeki, eğlenceli, gizemli ve değişik  bir arkadaş arayışına girmesi oldu.”

Didem İnselel : “Nedim Saban hiç emekli olmasın ve böyle güzel oyunları sahnelemeye devam etsin. Bu kadar güzel bir projenin içinde olduğum için çok mutluyum”

Ayça Erturan : “Aynı zamanda aile bağlarını güçlendiren ve sorgulayan bu ödüllü oyunda çocuğunu terk etmiş bir anneyi oynuyorum. Oynadığım bu kadını eleştirmeden, anlamaya çalışarak sahneye taşıyorum ve böyle güçlü bir  çatışma ile kurulan öyküye her seferinde hayranlık duyuyorum.  ”

Dokuz yıldır Leyla’nın Evi’nde hiç çocuğu olmamış bir kadına hayat veren, ekranda  son olarak Halit Ergenç’in annesi olarak görülen Celile Toyon, “Süper İyi Günler”’deki rolüyle ilgili olarak : “Keşke Christopher gibi bir torunum olsa! O müziği duymaktan öte, görebiliyor da. Onunla konuştuklarımı başka kimseyle konuşamıyorum” 

Nedim Saban : “İki buçuk yıl sürdü bu oyunun çalışması..Bu ekip olmasaydı mümkün değildi, bu hayalleri gerçekleştiremezdik.” Dedi.

Oyun bugüne kadar Londra West End ve New York Broadway başta olmak üzere dünya çapında "The Curious Incident of a Dog in theNight-Time" adıyla 3 milyondan fazla seyirciyle buluştu. "Tony ve Oliver gibi prestijli ödüllerde başta “En İyi Oyun” olmak üzere nice ödüle layık görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri