TARİHİ MAHMUTPAŞA ÇARŞISI MUHTEŞEM BİR FESTİVALE HAZIRLANIYOR..

Türkiye'nin en büyük çarşılarından biri olma özelliğine sahip olan Mahmutpaşa çarşısı 29 Ağustos'da Mahmutpaşa Derneği önünde yapacağı görkemli bir sokak defilesi ile 1 ay boyunca devam edecek kapsamlı bir festivale imza atmaya hazırlanıyor.

Fatih Sultan Mehmet'in Sadrazamlarından Mahmut Paşa tarafından 1462 yılında İstanbul'da yaptırılan Tarihi Mahmutpaşa Çarşısı 550 yıllık geçmişi ile bugünlere uzanıyor. Yokuş üzerinde ve yakın çevresinde tarihi öneme sahip pek çok yapı yer almaktadır. Bunlar arasında Mahmutpaşa Camii, Mahmutpaşa hamamı, bazı tarihi Han, Çarşı ve mescitler bulunmaktadır.

Mahmutpaşa Esnafları Derneği Başkan'ı Yusuf Yetişgin ve Yönetim Kurulu Önderliğinde başlatılan festivalde, çarşıdaki tüm dükkanlar yediden yetmişe hitap eden ürünleriyle, %70 varan indirimle halkın ilgisini çekmeye hazırlanıyor. İndirim Günleri adlı festivalde Mehter takımı, Bando gösterisi, yarışmalar, müzik şölenleri, halka yapılacak yiyecek ve içecek ikramları, halkın canlı ve coşkulu bir ortamda alışveriş yapması sağlanacaktır.

Bu etkinliğin amacı Yüzyıllarca bu coğrafyaya damgasını vuran Mahmutpaşa Alışveriş Merkezi'nin, eski neslin yanında yeni neslin de tanımasını sağlamak, babadan-oğula, oğuldan toruna ailelerin giyim merkezi olgusunu yaygınlaştırmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenleniyor.

Açılışa Halkın yanı sıra, Kamu, Sivil Toplum, Ticaret Sanayi ve Esnaf Odaları temsilcileri ve özellikleri Fatih Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri davet edilecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri