`Tiyatro Kare`... AFİFE JALE TİYATRO ÖDÜLLERİ`NDEN 4 DALDA ADAYLIK!...

Tiyatrokare`nin kuruluşunun 22. Yılında, geçtiğimiz yıl yitirdiğimiz Macide Tanır anısına tekrar repertuarına aldığı `Müziksiz Evin Konukları`, 2014 Afife Tiyatro Ödülleri?nde 4 farklı dalda aday oldu...

Tiyatrokare'nin kuruluşunun 22. Yılında, geçtiğimiz yıl yitirdiğimiz Macide Tanır anısına tekrar repertuarına aldığı 'Müziksiz Evin Konukları', 2014 Afife Tiyatro Ödülleri?nde 4 farklı dalda aday oldu.

'Yılın En Başarılı Prodüksiyonu' olarak aday gösterilen Pulitzer Ödüllü ?Müziksiz Evin Konukları'nda oynayan Özge Özder '!Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu', Serpil Tezcan 'Yılın En Başarılı Giysi Tasarımı', profesyonellik yaşamına bu oyunla adım atan Selim Tezin de 'Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı' ödüllerine aday oldular.

Oyunda oynadığı Arty rolüne yaklaşık 40 oyuncu arasından seçilen Selim Tezin, üniversitede tiyatro bölümü birinci sınıf öğrencisi. Nedim Saban, daha önce lisede oynadığı oyunla 14 ödül kazanan Tezin'İ Liselerarası Tiyatro Şenliği'nde keşfederek, Tiyatrokare'nin olağan seçmelerine davet etti ve oyuna 4 aylık bir ön hazırlık dönemiyle hazırladı.

LİONS?TAN USTALARA SAYGI...

Tiyatrokare'nin genç oyuncuları Afife heyecanı yaşarken, kıdemli oyuncular da Lions 118 T Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından düzenlenen bir ödül töreninde, tiyatroda 50. Yılını kutlayan Tiyatrokare sanatçıları Serpil Tamur ve Suna Keskin plaket aldılar, 'Aşka 103 Adım'da rol alan ustalardan Umran Ertok da meslek ödülü kazandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nedim Saban, bir özel tiyatro çatısında hem gençlerin, hem ustaların aynı anda ödül almalarının büyük bir onur kaynağı olduğunu söyleyerek, tiyatro sanata emek veren herkese teşekkür etti.

Tiyatrokare bünyesinde bulunan farklı deneyim ve yaşlarda 40 kişinin başarılarına kendi başarısından daha çok sevindiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri