'Tiyatro Tatavla'... "CADI KAZANI" BU SEZONDA SAHNEDE ..

Tatavla Tiyatro’nun geçtiğimiz sezon kapalı gişe oynayan başarılı prodüksiyonlarından “Cadı Kazanı “ ikinci sezonunda da tiyatroseverlerin beğenisini topluyor.

McCarthy Amerikası’ndaki komünist  avını, 1692’de cadılıkla suçlanan bir grup insanın mahkeme kararıyla idam edildiği bir dönem üzerinden anlatan “Cadı Kazanı”; 18 Aralık 2015 Cuma akşamı 20.30’da Tatavla Sahne’de!

İstanbullu tiyatroseverlerin en son 45 sene önce Cüneyt Gökçer rejiisiyle izlediği ‘’Cadı Kazanı’’, geçtiğimiz sezon Tatavla Tiyatro ile bir kez daha canlandı. Eraslan Sağlam’ın rejisiyle seyirci karşısına çıkan ‘’Cadı Kazanı’’ sahnelendiği günden bu yana büyük ilgi gördü ve kaplı gişe oynadı. Tatavla Tiyatro, kendi sahnesi Tatavla Sahnede bu sezon da  Arthur Millerın unutulmaz oyununu tiyatroseverlerle buluşturuyor.

Arthur Miller’ın, 1950’lerde kendisini de etkilemiş olan McCarthy’e karşı bir gönderme olarak yazdığı “Cadı Kazanı”; adalet sistemini eleştirirken insan ruhunun karanlık yüzünü, ihtiraslarını ve iftiranın korkunç boyutunu ele alıyor. Geçtiğimiz yüzyılın en önemli Amerikalı dram yazarlarından biri olarak kabul edilen Arthur Miller’in ünlü oyunu; McCarthy Amerikası’ndaki komünist avını, 1692’de cadılıkla suçlanan bir grup insanın mahkeme kararıyla idam edildiği, zulmün ve şiddetin doruğa çıktığı bir dönem üzerinden anlatıyor.

Miller, insanlık tarihinin gördüğü bu en korkunç ve unutulmaz olayı sahneye taşıyarak 1950’lerin ABD’sinde, çok sayıda sanatçı ve entelektüelin yaşamlarını karartan McCarthy’e dönemine kalıcı ve çarpıcı bir eleştiri yöneltiyor.

15 kişilik kadrosuyla gerçek bir tiyatro şöleni sunan oyunda, Aysan Sümercan ve Eraslan Sağlam gibi deneyimli isimlere Erhan Tuna, Ömer Akgüllü, Kaan Songün, Tuba Zehra Sağlam, Yasemin Yeşilgöz, Murat Yılmaz, Şebnem Usanmaz, Erhan Özkoç, Gülnara Golovina, Hande Elaman, Başak Kalkan ve Eka Gelashvili eşlik ediyor.

Yoğun ilgi gören iki perdelik “Cadı Kazanı” oyunu; 18 Aralık 2015, Cuma akşamı saat 20:30’da Tatavla SAHNE’de sahnelenecek. Biletler, gişenin yanı sıra Biletix’ten temin edilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri