TİYATRODA DOMUZ GRİBİ ÖNLEMİ!

Püren Group bünyesinde faaliyet gösteren "Özel Tiyatro" domuz gribi korkusuyla tiyatroya gitmekten çekinir hale gelen izleyicilerine, maske ve hijyenik el temizleme jeli dağıttı.

Grip paniğine sahnede tepki!

Püren Group bünyesinde faaliyet gösteren Özel Tiyatro, salgın paniği ve politikacıların yanlış yönlendirmeleri nedeniyle tiyatroya gitmekten çekinir hale gelen izleyicilerine, maske ve hijyenik el temizleme jeli dağıttı. Özel Tiyatro bu uygulamasına ilk olarak, 8 Kasım Pazar günü 18.00'de Bahçelievler Kültür Merkezi'nde sahnelediği "Alo Orası Tımarhane Mi" oyunu öncesinde başladı. Tiyatro görevlileri, izleyicilere, maske ve hijyenik el temizleme jeli dağıttı. Uygulamayı memnuniyetle karşılayan tiyatroseverler, salgına karşı önlem olarak sosyal yaşamdan ve sanattan uzak durulmasını tavsiye eden politikacılara tepkiliydi. Alo Orası Tımarhane Mi'yi izlemeye gelen 200'e yakın izleyici oyunu maskelerini takarak takip etti.

Tiyatrolar seyirci kaybetti

Alo Orası Tımarhane Mi adlı oyundaki rolüne maskeyle çıkan Özel Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Ercüment Doğan sahnede durumla ilgili bazı açıklamalar yaptı. Tiyatronun toplumsal işlevine ve gerekliliğine dikkat çeken Doğan, şunları kaydetti:

"Salgın paniğiyle izleyiciler tiyatro salonlarına girmekten çekiniyor. Elbette bunda yetkililerin tavsiyelerinin de katkısı büyük. Tiyatro ve sanatın toplumlar için önemini herkes biliyor. Sanata destek olması gereken kişi ve kurumların insanları sanattan uzaklaştıracak türden açıklamalar yapması ne yazık ki çok talihsiz bir durum. Tiyatrolar salgın paniği başladığından bu yana ciddi oranda seyirci kaybetti. Biz hem duruma dikkat çekmek hem de sizlerin içini rahatlatmak için oyun öncesinde maske ve hijyenik el temizleme jeli hediye ettik."

Korkulacak bir şey yok

Tiyatro ve sinemaların, insanların yoğun olarak yaşadığı birçok alana göre daha temiz ve hijyenik mekanlar olduğunu vurgulayan Doğan, "İnsanlar işlerine, alışverişe nasıl gidiyorlarsa tiyatroya da aynı rahatlıkla gidebilirler. İnsanların tiyatroya gitmemesi için hiçbir neden yok. Bizim amacımız aslında buna dikkat çekmek ve tiyatroseverlerin tedirginliğini azaltmak" dedi. Özel tiyatroların zaten zor ayakta durdukları bir ortamda, durumlarını daha da kötüleştirecek olumsuzluklarla karşılaşmasının acı olduğunu belirten Doğan, alınacak onca önlem varken yetkililerin, vatandaşlara sinema ve tiyatro salonlarından uzak durmaları gerektiğe yönünde tavsiye vermesinin trajikomik olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri