Tuncay Vural... DANSINA FİNLANDİYA ÜNİVERSİTESİNDEN ONAY!

Tuncay Vural'ın 2004 yılında açıklamış olduğu "Dansınız Karakterinizdir" keşfi Finlandiya Jyvaskyla Üniversitesi'nce de onaylandı.

Tuncay Vural, 25 yıllık kariyerinin 20 yılında yurt dışı ve yurt içinde yıllarca araştırmasını yaparak "kişinin dans tarzının, o kişinin temel karakter özelliklerini birebir yansıttığını" keşfetmiştir. 2004 yılında araştırma sonuçlarını bilimsel dayanaklarıyla basına açıklayan Vural'ın "Dansınız Karakterinizdir" keşfi, Finlandıya Jyvaskyla Üniversitesi'nce de onaylandı.

ÜNLÜ KOREOGRAF TUNCAY VURAL DANSINIZ KARAKTERİNİZDİR KEŞFİNİ ŞU ŞEKİLDE AÇIKLIYOR;

Şimdiye kadar karakterleri tanıma adına bilinen yöntemler kullanıldı. Hipokrates, Freud, Jung ve karakter analizi ile ilgili çalışmalar yapan diğerlerinin şu ana kadar bunu keşfetmemiş olmalarının nedeni tamamen danstan uzak olmalarıdır.

Çok iyi bir oyuncu ya da müthiş bir beden dili kullanıcısı olabilirsiniz. Günlük hayatınızda her role bürünebilirsiniz. Diyelim ki siz, bir şirkette yönetici konumundasınız ve bulunduğunuz ortam gereği otoriter, katı kuralları olan biri olarak tanınıyorsunuz, fakat duygusal, sevecen, paylaşımcı, kurallardan nefret eden temel karakter özelliklerine sahipsiniz. İşte bu temel karakter özellikleriniz tıpkı parmak iziniz gibi dans ederken birebir ortaya çıkıyor. Gizlemeniz mümkün değil!..

Yirmi beş yıldır dans ediyorum, yirmi yıldır fiziksel ve ruhsal açıdan insan gelişimine yönelik araştırmalarıma, uygulamalarıma devam ediyorum ve diyorum ki; Dansınız Karakterinizdir, tıpkı parmak iziniz gibi .."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri