Vakkas Altınbaş... KIBRIS`IN KURTULUŞUNUN 40. YILINDA, ANAMUR`DAN KIBRIS`A ATILAN ANLAMLI KULAÇ !..

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, Yavru Vatan Kıbrıs`ın kurtuluşunun 40. yılında işadamlarına yatırım çağrısı yapmak amacıyla üstlendiği misyonu, dün düzenlediği bir toplantı ile basına açıkladı...

Haber ve Fotoğraflar; Mehmet KARADEMİR

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, Yavru Vatan Kıbrıs'ın kurtuluşunun 40. yılında işadamlarına yatırım çağrısı yapmak amacıyla üstlendiği misyonu, dün Four Seasons Otel'de düzenlediği bir toplantı ile basına açıkladı.

Toplantı öncesi magazinkolik.com'dan Mehmet Karademir'in sorularını yanıtlayan Altınbaş, "Bu aktivitenizi bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyormusunuz? Sizi bu faaliyete iten sebepler ne?" sorusu üzeriene, " Tabiki bu bir sosyal sorumluluk projesi ve çok ses getireceğine de inanıyorum. Maalesef Türl işadamları Kıbrıs'ı satış yapılacak bir pazar olarak görüyor sadece. İşte ben bu kanıyı yıkmak için bu anlamda sağlığımı da belki tehlikeye atarak böyle bir misyon üstlendim, umarım mesajım gerekli olan yerlere gidecektir,

burada ortaya koymak istediğim 3 şey var. birincisi Kıbrıs'ın 40. kurtuluş yıldönümüne dikkat çekmek, ikincisi bu uğurda şehit düşen büyüklerimizi yadaetmek, üçüncüsü de işadamlarının hayatlarının sadece işden değil sosyal mesaj verebilecek hobylerinden de ibaret olabileceğini iş dünyasına göstermek". diyerek kararlı tutumunu da gözler önüne seriyor.

Bu anlamda Kuzey Kıbrıs'ın ilk ve en büyük özel sektör yatırımcısı olan Altınbaş Holding, Yavru Vatan'ın kurtuluşunun 40. yılında işadamlarına yatırım çağrısı yapmış olacak ve bu misyonla yola çıkarak da Mersin Anamur'dan Kıbrıs Girne'ye kadar beraberlik ve barışın gücüne de dikkat çekmek için, 18 Temmuz'dan 20 Temmuz'a kadar kulaç atacak.

Mersin Anamur'dan Kuzey Kıbrıs Girne'ye yaklaşık 40 saat sürecek yüzme maratonunu, özel olarak yaptırılan bir kafes içinde ve dünya rekortmeni olan antrenör Mert Karabetça eşliğinde gerçekleşecek.

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, basın toplantısında KKTC'nin eğitim, sağılık ve turizm anlamında çok büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, "Yavru vatan için evlatlarını savaşa gönderen anavatanın sanayicileri ve iş adamlarını KKTC ekonomisine katkı sunmaya davet ediyorum" dedi.

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, Mersin Anamur'dan KKTC Girne'ye beraberlik ve barışın gücüne de dikkat çekmek için, 18-20 Temmuz tarihleri arasında iki gün boyunca yüzecek.

Vakkas Altınbaş, KKTC'nin Türkiye'ye yüzme mesafesi kadar yakın olduğu gerçeğinden yola çıkarak, iş adamlarının dikkatini yatırım için çok uzaklara gitmeye gerek olmadığına, yavru vatan Kıbrıs'ın da birçok sektör için cazip olduğuna dikkat çekmek istediğini söylüyor.

Altınbaş, bu nedenle KKTC'ye doğru atacağı her kulacın ekonominin önde gelen aktörleri için de bir yatırım çağrısı niteliği taşıyacağını ifade ederek, "Mersin Anamur'dan Kuzey Kıbrıs Girne'ye yaklaşık 40 saat sürecek yüzme maratonunu, özel olarak yaptırılan bir kafes içinde ve dünya rekortmeni olan antrenör Mert Karabetça eşliğinde gerçekleşecek.

Bu süre boyunca hiç uyumayacağım. Hiç yüzme bilmeyen biri olarak bir yıl önce ders almaya başladım. Türkiye'den KKTC'ye yüzerek aynı zamanda, yaşı ne olursa olsun bir insanın azmettiği zaman hedefine ulaşmakta hiçbir şeyin engel olamayacağını da göstermiş olacağım. Her iş adamının bir hobisi olması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle 55 yaşından sonra yüzme öğrendim" diye konuştu.

Altınbaş, KKTC'nin ilk özel bankasını kendilerinin kurduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"KKTC, eğitim, sağılık ve turizm anlamında çok büyük fırsatlar sunuyor. Yavru vatan için evlatlarını savaşa gönderen anavatanın sanayicileri ve iş adamlarını Kıbrıs'a gereken ilgiyi göstermeye, yatırımlarıyla KKTC ekonomisine katkı sunmaya davet ediyorum. Kıbrıs her türlü yatırama açık. Hatta oraya gelen sanayicileri holding olarak her türlü danışmanlık hizmeti de vermeye hazırız. KKTC keşfedilmeyi bekliyor. Havası, denizi ve dağlarıyla sağlıklı yaşam için oldukça uygun bir ortam sunuyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri