YARGITAY EMSAL TEŞKİL EDECEK BİR KARARA İMZA ATTI!

Balıkesir'de otomobilinin camında bulunan siyah cam filmine ceza kesilen bir vatandaş konuyu yargıya taşıdı. İlçe adliyesi cezayı onadı, Yargıtay ise para cezasını iptal etti.

 

CEZAYI ÖDEDİ, KONUYU MAHKEMEYE TAŞIDI

Mahkeme sürecini değerlendiren Fikri Conker, 11 Nisan 2015'de  Dursunbey'de yeni yapılan hizmetleri görmek için aracı ile dolaşmaya çıktığını bu esnada polis tarafından durdurulduğunu belirtti. Rutin işlemlerin ardından aracının camında bulunan filmlerin polisler tarafından sökülmesinin istendiğini daha sonra ise kendisine ceza uygulandığını söyledi. Cezayı hemen ödeyen Conker, daha sonra konuyu mahkemeye taşıdığını fakat  Dursunbey'deki mahkemenin cezanın iptalini reddettiğini belirtti. Bunun üzerine  Yargıtay'a başvuran Conker, kamu yararına cezanın bozulmasını talep etti.

Kanun ile yönetmeliğin bir birine zıt olarak uygulandığını savunan Fikri Conker, bu durumun kendisini de bir kamu görevlisi olarak çok rahatsız ettiğini söyledi. Bu sebeple kamu yararına dava açtığını ifade eden Conker, kurumlar arasında da çelişkiye yol açan bu durumun çözülmesi için çaba harcadığını söyledi.

Yargıtay 19. Ceza Dairesi tarafından görülen dava sonucu cam filmlerinin görüşü engelleyecek bir durumunun olmadığı ve kesilen bu cezanın iptaline oy birliği ile karar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri