YENİ YILA SANAT İLE "MERHABA" DİYEN SANATA, SANATÇIYA DESTEK VEREN BİR GECE !..

Atölye ziyaretleri düzenleyerek başlayan yolculuğu her hafta Çarşamba günleri düzenli olarak icra edilen sanatçı ziyaretlerine dönüştüren "Magnum Opus" un 2016'ya "merhaba" partisi önceki akşam La Bosphorus otel de gerçekleştirildi.

Haber ve fotoğraf; Mehmet KARADEMİR

Geceye katılan ve atölyeleri ziyaret edilen sanatçılar arasında sıradışı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren ressam Murat Tosyalı başta olmak üzere, Bedri Baykam, Ali Emir Tapan, Günseli Kato, İpek Duven, İsmail Acar gibi birbirinden değerli sanatçılar vardı.

Yaklaşık 30 hafta önce sanatın demokratikleştirilmesi ve sanatın ilhamını kalplerinde hisseden lakin günlük hayatın boğucu rutini içerisinde estetiğin mükemmel dünyasına ulaşamayan bireyleri sanatla buluşturmak gayesiyle “Baş Yapıt” adıyla oluşturulan sanat platformunun kurucusu Selin Bozkurt düzenlenen kokteyl sonrası ulaşmak istedikleri amaçlar hakkında gecenin önemini betimleyen bir konuşma yaptı. 

"Çevremizdeki sanatseverleri, üretim süreçlerine tanıklık ettirmek üzere atölye ziyaretleri düzenlememizle başlayan mütevazı yolculuk, sanat gönüllüsü cemiyet üyelerinin artan teveccühüyle her hafta Çarşamba günleri düzenli olarak icra edilen sanatçı ziyaretlerine dönüştü. 

Kökleri çok eskiye dayanan bir Rönesans âdetiydi aslında sanatsever bu gruba ilham kaynağı olan. Üretim süreçlerine destek verdikleri sanatçıların atölyelerine giden ‘patron’lar yaratımına ön ayak oldukları eşsiz parçaları bizatihi görüyor, sonsuzluğa uzanan o meşakkatli sürece, geçmişe, o güne ve geleceğe yani zamana tanıklık ediyorlardı. 

Her kesimden pek çok sanatseverin tüm farklılıklarını geride bırakıp sanat paydasında buluştuğu bir köprü oldu Magnum Opus. Birbirinden değerli sanatçılarımızın benzersiz destekleriyle her hafta farklı bir ismin atölyesi ziyaret edildi. Eserlerin vücut bulduğu, ilhamın yetenekle yoğrulduğu yaratım döngüleri sanatçılarımızın kendi dillerinden aktarıldı.

Yeni Yıl buluşmamız çok değerli bir amaca daha hizmet edecek. Platform üyelerimiz ve eşleri, kıymetli sanatçıların belirli kriterler çerçevesinde belirlediği eserleri satın alacaklar. Eser ücretlerinin %40’lık kısmı ise oluşturulacak havuzda toplanacak ve sanat erbaplarımızın seçeceği 2 genç sanatçı, ufuklarını genişletmek ve estetik algılarını keskinleştirmek üzere yurt dışındaki meşhur sanat enstitülerine eğitime yollanacak.

Sanatçının ilham süreçlerini toplumla paylaşmaktaki cömertliği, ülkemizde sanatın gelişimine katkı vermek istediğimiz bu yolda bizlere kılavuzluk edecek."sözleriyle çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Bozkurt, geceden elde edilen tablo satış gelirinin bir kısmı ile  genç sanatçılara yurt dışı burs imkanı sağlanacağını belirtti.

Kokteylde magazinkolik.com editörü Mehmet Karademir'in, "Türkiyede sanatı amacına ulaşmış buluyor musunuz? Sanatçıların vizyonları sizin vizyonunuzla paralel düzeyde mi? sorusuna Selin Bozkurt, sanatın ülkemizde beklenenden çok daha iyi seviyelerde olduğunu, amaçlarının yetenekli fakat kıyıda köşede kalmış genç dahileri keşfetmek olduğunu, geçen 15 yıl içerisinde çağdaş sanat eserlerinin yer aldığı müzayedelerden elde edilen gelirin yüzde 1800 arttığını söyledi.

Gece kokteyl sonrası konukların satışa çıkarılan eserleri gezmesi ve satın alması ile son buldu.  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri