Yonca Evcimik... ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILAMAK İÇİN YOLLARDA!

Çocukların Sevgilisi Yonca Evcimik İstanbul'da İlçe İlçe Dolaşıp Hayvan Sevgisini Anlatmaya devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın öncülüğünde Yonca Evcimik ile birlikte çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için başlattığı "Var Olmak Haktır" projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Banu Noyan'ın Sahne Yönetmenliğini yaptığı organizasyonda, binlerce İlköğretim öğrencisiyle buluşan çocukların sevgilisi sanatçı Yoncimik'in, dansçılarıyla gerçekleştirdiği muhteşem showla çocukları coşturuyor? Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkililerinin çocuklara önemli bilgiler verdiği ve hayvan bakımının anlatıldığı projede bir de çocuk tiyatrosu yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın desteğiyle başlatılan ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile ünlü sanatçı Yonca Evcimik'in katkılarıyla çocuklara hayvan sevgisi kazandırmak amacıyla sürdürülen "Var Olmak Haktır" projesi kapsamında Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ziyaret edildi.

Ziyarette katılan İBB ve HAYTAP yetkilileri ile Yonca Evcimik, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile sokak hayvanları konusunda Beykoz'da gerçekleştirilen başarılı çalışmalar ve çocuklara hayvan sevgisi aşılanması hakkında yürütülebilecek programlar konuşuldu. Proje kapsamında 39 ilçe belediyesinin ziyaret edildiği kaydedildi. 30 ilçeyi kapsayan organizasyonda ilköğretim öğrencileriyle buluşan sanatçı Yonca Evcimik, dansçılarıyla birlikte çocuklar için gösteriler sergiliyor.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkililerinin çocuklara önemli bilgiler verdiği projede bir de çocuk tiyatrosu yer alıyor. Projeyi desteklediklerini ifade eden Başkan Yücel Çelikbilek, hayvan hakları ve yaşam alanlarının iyileştirilmesi konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve Uluslararası Hayvan Hakları Örgütü (PETA) tarafından plaketle ödüllendirildiklerini hatırlattı.

Sokak Hayvanları Projesi kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 500 sokak hayvanını bir yuvaya kavuşturduklarını, 250 de kulübe dağıttıklarını söyledi. Çocuklarla ilgili çalışmaya da destek olacaklarını belirterek, hassasiyetlerinden dolayı programa katılan İBB yetkilileri, HAYTAP yetkilileri ve Yonca Evcimik'e teşekkür eden Çelikbilek, gönüllü kuruluş ve bireylerle birlikte çalışmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.

"Minik Patilerin Hikayesi" isimli çocuk oyununda hayvanları korumayı, beslemeyi ve onlarla pet shoplardan değil bakımevlerinden hayvan edinmeleri anlatmanın yanı sıra; evlerine aldıkları hayvanları sıkılınca sokağa bırakmamayı öğreniyorlar. "Terk edilmek tüm canlılara aynı acıyı verir" sözünden yola çıkarak müzik ve eğitimin birleşimi olan bu organizasyon 30 ilçeyi kapsıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri