Yuvaya Dönmek... MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİNDE MUHTEŞEM BİR GALA İLE PERDE DEDİLER!

Mubadele dönemlerinden bir kesit, yaşanmış hikayelerden sadece biri 17 Mart`ta Muhsin Ertuğrul sahnesinde perdelerini açtı..

598 Kişilik Muhsin Ertuğrul Harbiye sahnesinde bir tane bile boş koltuk yoktu. Gelen davetlilerin ayakta kalmaması için sandalyeler eklenmiş, sahnenin üzerinde ki duvara yabancı seyirciler için oyunun dialoglarının ingilizce çevirileri yazılmış.

Oyun tüm heybetiyle sahnede sergilendikten sonra seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyuncular alkışlar bittikten sonra sahneye çıkıp selamlarını verdiler, sahneye teknik elemanları, koreografları, yönetmenleri, oyunun yazarı , İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Tiyatroları müdürünü davet edip hep birlikte teşekkürlerini sundular.

Bir denizin kıyısındaki erkek ve kadınlar; karşılarında o denizde aşılmaz bir sınır haline gelmiş bir boğaz; karşı tarafta on mil ötelerinde, eskiden evleri olan yerde bir kutlama,bir şenlik günü ve bununla ilgili ne yapabileceklerini bilmiyorlar!

KONUSU

Yuvaya Dönmek, beklenmedik bir anda nüfus mübadelesi ile yüzleşerek evini ve her şeyini kaybeden bir ailenin çöküşünü anlatır. Bu yolculuğu farklı dilleri konuşan farklı ülkelerden ve sanatsal gelenekten sanatçılar sunmaktadır. Oyun, çok kültürlü bir toplumda yaşamanın karmaşık kültürlerde var olmanın önemini seyirciye duygusal yoldan anlatır.

YUVAYA DÖNMEK "BABAM İÇİN"

Yazan : ALESSANDRA PAOLETTI

Çeviren : SELİM CAN YALÇIN

Yöneten : ALESSANDRA PAOLETTI

Koreografi : JULIE ANNE STANZAK, YRD.KOR:DAMIANO OTTAVIO BIGI

Süre : 2 PERDE 1 SAAT 45 DAKIKA

OYUNCULAR

EMRE NARCI, ESİN UMULU, IŞIL ZEYNEP TANGÖR, ÖMER BARIŞ BAKOVA, ÖZGÜR KAYMAK TANIK, SELİM CAN YALÇIN, SEMAH TUĞSEL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri