ZEYNEP AYDEMİR VE HARUN KOLÇAK' TAN UYUŞTURUCUYA HAYIR!

Erol Günaydın Tiyatrosu'nun sahnelediği "Evsiz Kediler Sokağı" adlı uyuşturucunun zararlarını anlatan müzikal oyun, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde tiyatro severlerle buluşuyor.

Sokaklardaki çocukların ve uyuşturucu bağımlılığının toplum vicdanında açtığı yaranın farkında olduklarını açıklamalarında sıkça dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Evsiz Kediler Sokağı" adlı oyunu tiyatro severlere sunmanın özel önemine değinerek, 'bu oyunun, uyuşturucu bağımlılığının beraberinde getireceği felaketleri ve doğuracağı sonuçları çok net bir şekilde izleyenlere, özellikle de gençlere anlattığını' belirtiyor.

Toplumun en büyük kanayan yaralarından biri olan sokak çocuklarina ve uyuşturucu alışkanlığının sonuçlarına genç insanların penceresinden başarıyla bakan oyunda, ünlü sanatçı Harun Kolçak melek rolünü canlandırıyor. Oyunun müziklerini de besteleyen Harun Kolçak, oyundaki sahne performansıyla göz dolduruyor. Recep İvedik 1 filmindeki performansıyla dikkat çeken, oynadığı dizi ve reklam filmleriyle adından söz ettiren tiyatrocu Zeynep Aydemir Evsiz Kediler Sokağı'nın "esas kızı" olarak karşımıza çıkıyor. Zeynep Aydemir oyunda; aşkı uğruna uyuşturucu batağına saplanan, ailesinde eksikliğini hissettiği sevgiyi ararken büsbütün yalnızlıklara mahkum olan genç bir kızın dramını canlandırıyor.

Oyun, insanların hayatlarından soyutladığı uyuşturucu bağımlısı Murat'ın nam-ı diğer Martı (Murat Erinç), ilk ve son aşkı Umut'u nam-ı diğer Serçe (ZEYNEP AYDEMİR) tanımasıyla başlayan ve aşkını korumak için verdiği savaşin bir cinayetle sonuçlanmasının öyküsü etrafında geçiyor. Bir uyuşturucu bağımlısı gencin çevresiyle ve kendisiyle olan çatismalarinin yanı sıra, her şeye rağmen içinde büyüttüğü tertemiz aşkının, şarkılarının, hayallerinin ve kendisiyle aynı durumda olan uyuşturucu bağımlısı diğer gençlerin, yani "evsiz sokak kedileri"nin hikâyesi anlatılıyor.

"Evsiz Kediler Sokağı" adlı oyunu yazan Murat Erinç, aynı zamanda oyunun baş rolünde. Oyunda Zeynep Aydemir, Murat Erinç, Harun Kolçak, Mehmet Tokat, Serkan Atar, Seda Kement, Meltem Yılmaz ve Vural Bingöl rol alıyor.

Oyunu, Zeytinburnu Atatürk Kültür Merkezi' nde her cuma izleyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Dışı Haberleri