SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL BESLENME ÖNERİLERİ !..
Enerjik ve mutlu bir Sevgililer Günü yemeği yemek istiyorsanız uzmanların bu beslenme önerilerine mutlaka bir göz atın.
Ağır besinlerle uykunuzu getireceğiniz bir Sevgililer Günü yerine keyifli, enerjik ve mutlu bir Sevgililer Günü geçirmek istemez misiniz? Bunun için yapmanız ve yapmamanız gerekenleri Dİyetisyen Gizem Şeber anlattı.
Daha önceden pişirmediğiniz yiyecekler:Makaron, sufle gibi yapımı özen isteyen yiyecekler pişirmek mutfakta zaman ve sakinlik gerektirir. Daha önceden yapımı zor olan bu tür besinleri hazırlamadıysanız, mutfaktaki panikle bir çuval inciyi mahvedip mutsuz olabilirsiniz. Aman dikkat.
Kızartmalar: Kızartma besinler ne kadar çıtır çıtır ve lezzetli olsalar da hem kalorileri oldukça yüksek hem de sindirim sistemini zorlar. Sevgililer Günü'nde erkenden uyumak istemiyorsanız kızartmalardan uzak durun.
Evdeyseniz balık: Balık omega-3 içeriği ile son derece sağlıklı olsa da, evde akşam yemeği hazırlayanlar için mutfaktan yemek masasına bütün gece ulaşacak balık kokusu romantizmi zedeleyebilir.
Lahana, karnabahar gibi sebzeler: Garnitür olarak bile olsa bu gecede karnabahar, brokoli, lahana, Brüksel lahanası ve kuru baklagillerden uzak durmak yemek sonrası gaz problemi ile karşılaşmamak ve midenizden gelecek sesleri düşünmemek açısından önemli.
Keskin tadı olan yiyecekler: Yemeğe zerdeçal veya zencefil eklemek, mantar gibi herkes tarafından sevilmeyen lezzetlere sofrada yer vermek Sevgililer Günü daveti için çok uygun olmayabilir.
Afrodizyak etkili yiyecekler
Çikolata: Bilinen en etkili afrodizyak etkili besindir. İçerdiği etkin maddeler ile vücuttan dopamin salgısını artırarak kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlar.
Muz: Mutluluk hormonu olarak bilenen seratonini yükseltir.
İstiridye: Eski zamanlardan beri afrodizyak etkisi bilinen istiridye içerdiği aminoasitlerle seks hormonlarının üretimini hızlandırıyor.
Somon: Muz ve çikolata gibi seratonin salgısını artırıyor. Aynı zamanda içerdiği omega-3 ile damar sağlığının korunması açısından da son derece önemli.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.