`Shakespeare`...HEM GÜLDÜREN HEM DÜŞÜNDÜREN OYUNA MUHTEŞEM GALA!

`Shakespeare`...HEM GÜLDÜREN HEM DÜŞÜNDÜREN OYUNA MUHTEŞEM GALA!

100. yılını kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları`nın ilk kez 2013-2014 sezonunda sahnelediği `Shakespeare` oyununun galası, 17 Şubat 2014 tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi`nde yapıldı...

Haber ve Fotoğraflar;Mehmet KARADEMİR

Azerbaycanlı oyun yazarı Elçin'in yazdığı Melahat Abbasova'nın yönettiği 'Shakespeare' oyununun galası, 17 Şubat 2014 tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tiyatro severlerin yoğun bir şekilde katılımı ile gerçekleştirildi.

İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu "Shakespeare"de Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kendi düş dünyalarından yaşamı yorumlayan hastalarla, onları anlamaya çalışan iç çelişkiler içindeki hekimler, sistemin eksikliğinden yararlanan personelin ilişkileriyle süre giden yaşantı, yeni bir hastanın aralarına katılmasıyla değişime uğrar.

Her biri tanınmış bir kişiliği temsil eden hastalar ile hastane çalışanları giderek William Shakespeare ve "Romeo ile Juliet" oyunu etrafında yaşama bakmaya başlarlar.

Farklı gezegenlerden geldiğini düşünenler; Sarah Bernhardt, Stalin gibi tarihsel, sanatsal kimlikleri üstlenenler, bölünmüş kişilik yaşayanlar, konumuna, yaşam biçimine yabancılaşan çalışanların biçimlediği "Shakespeare", 19. yüzyılın sonundan günümüze dünya tarihinde yaşanan konuları paylaşıyor.

İyiliğin, güzelliğin, ortak düşler kurmanın insanlığın kurtarıcısı olduğu düşüncesini işleyen "Shakespeare", komedyanın anlatım olanaklarından yararlanarak insanlığın sorunlarına dikkat çekiyor.

Daha önce Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen "Yıldızlar Altında Cinayet-Katil" oyunuyla tanıdığımız Elçin'in yazdığı "Shakespeare" adlı oyunu Melahat Abbasova yönetti.

Sahne tasarımını Ayhan Doğan'ın, kostüm tasarımını Emra Albayrak Şahin'in, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan'ın ve dramaturgluğunu Hilmi Zafer Şahin'in üstlendiği oyunda rolleri; Selma Kutluğ, Sezai Aydın, Ertuğrul Postoğlu, Murat Coşkuner, Meriç Benlioğlu, Elçin Atamgüç, Nevzat Çankara ve Özgür Dağ paylaşıyor.

'Shakespeare' oyununun galasına; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev, Saadet Sun, Deniz Gökçer, Tuncer Cücenoğlu, Erol Keskin, Engin Uludağ, Hayati Asılyazıcı,Suna Keskin,Anta Toros,Hepşen Akar'ın da aralarında bulunduğu birçok sanatçı, müzisyen, gazeteci, akademisyen, eleştirmen ve bürokrat katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.