`Sinefest`... SİNEMA FESTİVALİ  BAŞLADI.....

`Sinefest`... SİNEMA FESTİVALİ BAŞLADI.....

Sinema Festivali `Sinefest` 27 Nisan Pazar günü ünlü konukların katılacağı ödül töreni ile sona erecek.

Bilkent Üniverstesi'nin öğrenci topluluklarından Sanatsal Etkinlikler Topluluğu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sinema festivali "SİNEFEST" 27 Nisan Pazar günü ünlü konukların katılacağı ödül töreni ile sona erecek.

Festivalin ön açılışı 17 Nisan'da Sermet Erkin'in özel gösterimiyle yapıldı ardından Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım bölümü hocalarından Kağan Olguntürk'ün Sermet Erkin'in hayatı ile ilgili hazırladığı belgesel 'İlüzyonist' hakkında söyleşi yapıldı.

Festivalin açılışı 18 Nisan'da Erkek Tarafı filminin başrol oyuncularından Timur Acar'ın katıldığı söyleşi ve akşam saatlerinde Film Arası dergisi genel yayın yönetmeni Suat Köçer'in katıldığı konferans ile devam etti.

Aynı gece oylamada komedi alanında yarışan filmler gösterildi. Cumartesi günü Sıla Karakaya atolyesi ve 'En İyi Film' kategorisinde yarışan filmlerin gösterimleri gerçekleşti.

Pazartesi günü 'Karnaval' filminin yönetmeni Can Kılcıoğlu ve başrol oyuncusu Serdar Orçin söyleşi gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinde ise 'The Cabinet of Dr. Caligari' film gösterimi ve filmin yönetmeniyle söyleşi gerçekleştirildi.

Festivalin son gününde Kadir Doğulu ağırlandı ve Cava Enstitüsü öğretim görevlisi Aytekin Çakmakçı, 'Arabesk' filminin gösteriminden sonra bir söyleşi gerçekleştirdi.

Beş gün süren festival bu şekilde geride bırakılırken 1-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen oylamanın sonuçlarıyla belirlenen filmler ve oyunculara ödüllerin verileceği tören 27 Nisan2da saat 19.30?da Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu'nda gerçekleşecek.

Festivale Haldun Dormen, Ahmet Mümtaz Taylan, Onur Ünlü, Ali Atay, Mehmet Erdem, Serkan Keskin, Hazal Kaya ve Zeynep Çamcı gibi ünlü isimler katılacak.

Ödül töreninden sonra genç şarkıcı Şebnem Keskin konser verecek. Bu yıl 2En İyi Film', 'En İyi Komedi Filmi', 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Senaryo', 'En İyi Kadın Oyuncu,', 'En İyi Erkek Oyuncu', 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu', 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu', 'Umut Vaad Eden Genç Oyuncu' ve 2En İyi Müzik' kategorileriyle hazırlanan film listesinde 'Yozgat Blues', 'Kelebeğin Rüyası', 'Sen Aydınlatırsın Geceyi', 'Düğün Dernek2 gibi 2013 yılına damgasını vuran filmler bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.