Spotify... SOSYAL MESAFE DİNLEME ALIŞKANLIKLARINI NASIL DEĞİŞTİRDİ?..
Spotify’daki dinleme alışkanlıkları karantina günlerinin ve sosyal mesafenin hayatımıza girmesiyle değişmeye başladı.
Spotify’ın Mart 19 ila Mart 25 verilerini inceleyip yaptığı araştırmaya göre işe gidenlerin sayısı azaldığı için artık daha az insan araçlarında Spotify dinliyor.
Ayrıca, evde geçirilen zaman arttığı için masaüstü bilgisayar, televizyon, akıllı hoparlör, oyun konsolları gibi farklı cihazların kullanımı da artmakta.
Yemek pişirme ve temizlik temalı çalma listelerine rağbet katlanırken, bir araya gelme, parti ve misafirlik gibi aktiviteler yerine ev işleri odaklı müziğin daha çok dinlendiği görülüyor.
Kişisel gelişim alanındaki meditasyon, yoga ve sağlık konulu podcast’lerle hayat tarzı, fitness ve egzersiz podcast’lerinin artışı da öne çıkıyor.
Bugünlerde güvenilir bilgiye olan ihtiyacımızın artması dolayısıyla haber podcast’lerinin tüketimi de revaçta. Bu tür içerikleri arayanların bulmasını kolaylaştırmak için Spotify, COVID-19 hub adında bir alan açtı. İlgilenenlerin buraya bakmasını tavsiye ederiz.
Korona günlerinde çıkış gösteren bir başka içerik türü de çocuklar ve aile. Bu tür, evde hem eğlenip hem öğrenip hem de güvenli kalmayı başarması gereken çocukların ve onlara bu konuda destek olan ebeveynlerin ilgi alanında.
Eve kapanan insanların davranışlarında bir şey daha fark ediliyor: Güçlü vokalli, dans ettirici ya da yüksek enerjili müzikler yerine; daha dinlendirici ve enstrümantal parçalar tercih ediliyor.
Ortak çalma listeleri kullanımında da artış yaşanırken, turları iptal edilen sanatçıların canlı yayınlar ve sanal konserler verdiği görülüyor.
Bu tür sanat etkinlikleri tamamlandıktan sonra da yine aynı sanatçıların Spotify üzerindeki dinlenme oranları yukarı doğru seyrediyor.
İtalya ve İspanya’da karantinadaki kişilerin balkonlarından söylediği şarkılar en fazla yükselen parçalar arasında.
Bu şarkılar İtalya’da %820 oranında artan “Abbracciame” ve %715 oranında artan “Azzurro” olurken; İspanya’da ise %435 oranıyla artan “Resistiré” olarak öne çıkıyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.