'TARKAN'IN BU ALBÜMÜ NİYE YAPTIĞINI ANLAYAMIYORUM!'

Bu yazımda Tarkan’ dan bahsedeceğim.

10 Mart 2016 da URYAD (ulusal radyo yayıncıları derneği) ve DMC işbirliğiyle tüm radyolarda aynı anda yayına girdi “Ah’de vefa”

Bu nasıl bir albümdü ki ilk kez URYAD ile bir müzik şirketi işbirliği yapıyordu. Sevgili Samsun Demir’i her zaman cin gibi zekasından ötürü tebrik etmişimdir. Dolayısıyla Tarkan’ın son albümü türü dolayısıyla ulusal  radyocularımızın yarattığı pop müzik kalesine  bir şekilde ancak böyle girebilirdi.

Süper bir taktik ile her yerde Tarkan bir anda çaldı ve radyolar tekrar pop müziklerine geri döndüler.  Gerçi Tarkan’ın buna ihtiyacı var mıydı? Vardı tabiiki..Artık her sanatçının fazladan bir taktik promosyona ihtiyacı var.

Çünkü yapımcılar çok ama çok değerli sanat müziği ve halk müziği yorumcularının şarkılarını radyoda çaldırmak umuduyla gerçek sazlarla icra etmekten vazgeçirip,içine bateri,bass ve çeşitli dijital sesler eklenmiş karmaşık alt yapıların üstüne okutmaya çalıştılar.

Batı müziğinde notalar komalı olmadığı için maalesef o şahane yorumları eksik ya da yarım kaldı. Aslı gibi yapanlar ise radyolarda yer bulamadı. TRT hariç.

Ama Tarkan bir anda her yerde çalmaya başlayınca ister istemez sorguluyorum.

Ali İhsan Kısaç her zaman hayranlık duyduğum bir müzisyendir. Okadar güzel düzenlemiş ki şarkıları...Bayıldım..Her şarkı şahane.. Tarkan ise temiz bir şekilde söylemiş.

Ama inanınTarkan’ın  bu albümü niye yaptığını anlayamıyorum. Bir çok  sanat müziği üstadının da okuduğu şarkıları toparlayıp okumak ona ne kazandırdı? Sizce TSM konseri mi verecek. Sanmıyorum. Onu hepimiz pop şarkılarıyla seviyoruz.

Gerekli satış rakamına erişeceğinden de şüphem yok.

Ancak URYAD ın Türkiye’nin diğer değerli sesleri için de benzer bir uygulama yapacağını hayal etmek istiyorum.  Bu uygulama diğer sanatçıları küstürmüş olabilir.

 

Lütfen her müzik türü için şans vermeye başlayın. Radyolarımızda çeşitlilik artsın. Farklı güzelliklerin kabul göreceğini bilmek , sanatçının yaratıcılığını arttırır.

Televizyonlarda müzik programlarının olmadığını düşündüğünüzde her müzik türünden sanatçılarımızın radyolarımıza şiddetle ihtiyacımız var.

 Sesimiz soluğumuz olmanıza ihtiyacımız var.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum