Troya... İZMİR'LİLERİ BÜYÜLEDİ!
Dünyanın en büyük dans topluluğu Anadolu Ateşi, 2'nci büyük projesi Troya ile Türkiye Turnesi kapsamında İzmirlilerle 2 gece buluşurken, seyirciden tam not aldı.
Yağmur'a rağmen Troya, ayakta alkışlandı
Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 2010 Troya Türkiye Turnesi'ne İzmir'deki iki muhteşem Troya gösterisiyle başladı.
Aynı anda dünyanın 4 bir tarafında gösteri yapabilen ve bugüne kadar 80 ülkede 3 bin gösteriyle 20 milyon izleyici kitlesine ulaşan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 2010 Troya Türkiye Turnesi'ne İzmir'den başladı. 120 kişilik dansçı ekibi ile sergilenen Anadolu Ateşi'nin 2'nci büyük projesi Troya, ilk kez sahnelendiği İzmir'de olumsuz hava koşullarına rağmen Fuar Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda 2 gece sanatseverlerle buluştu.
Yağan yağmura rağmen dansçıların olağanüstü performansı ile sahnelenen Troya'yı, izleyiciler hayranlıkla seyrettiler. Yaklaşık 2 saat süren sahne performansıyla son geceki gösteride seyirciler, Troya'yı dakikalarca ayakta alkışladılar.
Gösteri öncesinde İzmir Gündoğdu Meydanı'na konulan ve burada bir hafta boyunca İzmirlilerle buluşan sahne dekoru Troya Atı, görsel şova ayrı bir renk attı. Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, seyircileri selamladıktan sonra bir dansçıyla yaptığı kılıç gösteri ile sanatseverlerden tam not alırken, performansı ile dansçıları aratmadı.
İzmir'de ilk kez sahneye konulan ve turneye buradan başlayan Troya, 2 gecelik muhteşem gösteriyle İzmirlilerin büyük beğenisini kazandı. Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Troya'yı daha önce İstanbul, Ankara ve Antalya'da sahnelediklerini belirtirken şunları dile getirdi:
"İzmir, bizim için çok önemli bir kent. Sanata bakış açıları çok farklı. Homeros'da İzmirli ve bu yüzden turneye buradan başlamak istedik. Türkiye'de Troya'yı sahneye koyabileceğimiz sahne sayısı çok az. İzmir'deki iki gösterimizde sahnedeki dansçıları izlerken çok duygulandım. Yağan yağmur bizim sahnemizi çok etkiledi.
Çok zor şartlarda Troya'yı sergiledik. Ama dansçılarımın gayretleri ve olağanüstü performansları beni çok etkiledi. Kolay bir iş yapmıyoruz. Dünyada madencilikten sonraki en zor mesleği icra etmeye çalışıyoruz. İzmir'deki son gösteride yağmurun etkisini izleyicilerde fark etti.
Benim bir şey söylememe gerek yok. Ne kadar emek ve uğraş verdiğimizi onlarda gördü. Her şeye rağmen bizi yalnız bırakmadılar. Onlara da teşekkür ederim. Biz, Troya'yı sahneye koyarken ihtiyacımız olan tek şey alkış. Bugüne kadar fazlasıyla aldık ve alıyoruz.
Çektiğimiz sıkıntıları, zorlukları o alkışlar sayesinde unutuyoruz ve güç kazanıyoruz. Tüm zorluklar karşısında harcadıkları güç ve emek için dansçı ekibime de teşekkür etmek istiyorum"
Öte yandan 2010 Troya Türkiye Turnesi; 5 Haziran İstanbul Maltepe Üniversitesi, 12-13 Haziran Ankara Anatolia Showland, 16-17 Haziran Adana Mimar Sinan Üniversitesi ve 22-23 Haziran İstanbul Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'ndaki gösterilerle devam edecek. Ayrıca 6 Temmuz'dan itibaren her Salı, Antalya Gloria Aspendos Arena'da izleyicilerle buluşacak.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.