Troya... ÖĞRENCİLER BU DEFA ANTALYA'DA İZLEYECEK!

Troya... ÖĞRENCİLER BU DEFA ANTALYA'DA İZLEYECEK!

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu; Belçika'da başlattığı, İstanbul'da devam ettirdiği ve Antalya'ya taşıdığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında 31 ilden yaklaşık 80 öğrenciye Troya'yı izletecek.

Kadriye Belediyesi, TRT ve Anadolu Ateşi'nin destekleriyle Türkiye'nin dört bir yanından maddi durumları Troya'yı izlemeye imkan vermeyen öğrenciler, 13 Temmuz Salı akşamı Gloria Aspendos Arena'da Troya'yı izlemenin keyfini yaşayacaklar.

Anadolu Ateşi Evolution ve Troya gösterileriyle dünyayı dolaşan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vermeye başladı. Maddi durumları Troya'yı izlemeye olanak sağlamayan öğrencilere yönelik başlatılan bu uygulama ile Türkiye'de Troya'yı izlemeyen öğrenci kalmayacak.

Bu sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde TRT ve Kadriye Belediyesi'nin organizasyonuyla 30 ilden; Ağrı, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bartın, Batman, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kütahya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Rize, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Karabük, Yalova, Sinop, Siirt ve Tunceli olmak üzere yaşları 14-15 olan 60 öğrenci ile 30 öğretmen Antalya Gloria Aspendos Arena'da 13 Temmuz Salı akşamı bir Anadolu Efsanesi Troya'yı izleyecek.

Ayrıca Antalya'dan da yaklaşık 20 öğrenci de bu gruba katılacak. Gösteriden sonra 80 öğrenciden öğretmenleri aracılığıyla Troya ile ilgili birer kompozisyon yazmaları istenecek. Yazılan bu kompozisyonlardan en başarılı bulunan 3 yazının sahibi öğrenci, Troya'nın yurtdışındaki bir gösterisine davet edilerek Anadolu Ateşi'nin dünyayı nasıl fethettiğine şahit olacaklar.

İlk uygulama Belçika'da yapıldı

Sanata, eğitime ve kültürümüze sağladığı katkılarla milyonların gönlünde en üst sırada yer alan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, öğrencilere yönelik başlattığı sosyal sorumluluk projesini tüm Türkiye'ye de yaymaya devam ediyor. İlk uygulama 27 Kasım'da Belçika'nın Hasselt Eyaleti'nde gerçekleştirilmiş, buradaki okullar tatil edilerek yaklaşık 3 bin ortaokul ve lise öğrencisi Troya gösterisini izlemişti.

Hasselt ve Limburg Eyalet belediyeleri ile Anadolu Ateşi'nin beraber yürüttüğü bu çalışmayla okul yöneticileri, öğrencilerden bu gösteriyle ilgili birer ödev hazırlamalarını istemişti. Okullarında ders olarak gördükleri Troya efsanesini canlı canlı yaşama olanağını yakalayan Belçikalı öğrenciler, gösteriden sonra dansçıları dakikalarca ayakta alkışlamışlardı.

Belçika'dan sonra Türkiye'de de ilk kez İstanbul'da gerçekleştirilen proje ile 3 bin 500 öğrenci Troya'nın kostümlü ve normal provalarını izleyerek sanat ve tarih yolculuğuna çıktılar. Bu sosyal sorumluluk projesini Türkiye'nin dört bir tarafına yayacaklarını belirten Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan şunları dile getirdi:

"Dünyanın dört bir tarafında neredeyse gösteri yapmadığımız yer kalmadı. Her millet ve kesimden çok olumlu tepkiler aldık. Gösterilerimiz her zaman ayakta alkışlandı. Topluluk olarak sanat ve eğitime büyük önem veriyoruz. Mesela; Belçika'da yaptığımız Troya gösterisinde oradaki bütün okullar tatil edildi ve öğrenciler gösterilerimizi izledi. Türkiye ve Anadolu Kültürü'nü danslarla gözlemlediler.

Öğrenciler, yazdıkları kompozisyonlarda övgüler ve güzel izlenimlerini belirttiler. Bu durum bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Şimdi de Türkiye'de benzer bir projeyi hayata geçiriyoruz. Biliyoruz ki, bizleri izlemek isteyen milyonlarca insan var. Özellikle; tarihimizin ve kültürümüzün halk danslarıyla nasıl bütünleştiğini merak eden öğrencilerimiz var.

Türkiye'de ilk olarak İstanbul'dan başladık ve 3 bin 500 öğrenci provalarımızı izledi. Gerçekten muhteşem bir gündü. Antalya'da da Salı günkü Troya gösterimizi izlemek için 30 ilden 60 öğrenci gelecek. Antalya'dan da 20 civarında öğrencimiz olacak. Bu sosyal sorumluluk projemiz sayesinde Anadolu Ateşi ve Troya gösterilerini izlemeyen öğrenci kalmayacak. Öğrencilerimize; kültür ve sanata tarihi bir yolculuk yaptıracağız"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.