Tuncer Cücenoğlu... ERHAN YAZICIOĞLU'NUN İSTİFASI ÜZERİNE KADİR TOPBAŞ'A SESLENDİ‏  !..

Tuncer Cücenoğlu... ERHAN YAZICIOĞLU'NUN İSTİFASI ÜZERİNE KADİR TOPBAŞ'A SESLENDİ‏ !..

Türk tiyatrosunun en önemli oyun yazarlarından biri olan Tuncer Cücenoğlu, İBB Başkanı Topbaş'a seslenerek istifa edeceğini söyleyen Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu'na sahip çıkmasını istedi.

Erhan Yazıcıoğlu Aralık ayında Şehir Tiyatroları'ndaki görevini bırakacağını açıkladı. Kendisine verilen sözlerin tutulmadığını, oyunculara teşvik paralarının ödenmediğini söyleyen Yazıcıoğlu'na tiyatro sanatçıları görevi bırakma çağrıları yapıyor. KRT'de Çağlar Cilara'nın yayınına katılan Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Cücenoğlu, İBB Başkanı Topbaş'a seslendi. Cücenoğlu, "Sevgili Başkan, siz bizimde başkanımızsınız, bu tiyatroyu yaşatmak sizin göreviniz, Erhan Yazıcıoğlu'nun önünü açın. Teşvikler falan bunlar komik paralar, sizin için komik paralar" ifadelerini kullandı. 

Erhan Yazıcıoğlu'nun Türk tiyatrosunun en önemli aktörü olduğunu söyleyen Cücenoğlu şöyle konuştu: 

"Erhan Yazıcıoğlu Türk tiyatrosunun en önemli aktörlerinden, tiyatro adamlarından biridir. Şehir Tiyatroları'nın o dönem geçirdiği sıkıntılar üzerine Belediye Başkanı tarafından doğrudan doğruya, 'bu görevi yap, senin önünü açalım, bu tiyatro 100 yıllık tiyatro, bu tiyatroyu layık olduğu yerlere sen getirebilirsin' denmiş ve Erhan Yazıcıoğlu da bunun üzerine bu görevi kabul etmiş bir sanatçı arkadaşımız. Buraya geldikten sonra verilen sözlerin hiç tutulmaması, zaman zaman büyük sıkıntılar yaşaması, onun tiyatroyu belirli noktalara getirmesini olmaz kılmıştır. Ancak Erhan çok başarılı oldu."  

CÜCENOĞLU: YAZICIOĞLU İSTİFA ETMESİN 

"Türkiye'de politikacılarla sanatçılar arasındaki en büyük fark, politikacılar başarılı olmadıkları halde istifa etmemeyi düşünen insanlardır, bunun örnekleri var ancak sanatçılar başarılı oldukları halde istifa etmeye kalkyıyorlar işte aralarındaki büyük fark bu. Ben istifa olayına kesinlikle karşıyım, etmesin. Oraya o göreve gelmiş, orası bir kale, o kalenin tepesinde oturuyor, bugün vermezler, yarın vermek zorunda kalabilirler. Bu tür durumlarda istifa etmek, 'ben bu işi yapamadım' demektir. Ne münasebet, Erhan Yazıcıoğlu bu işi yaptı, yapıyorda. Onlar, vermeyenler, onun istediklerini baştan söz veripte yapmayanlar burada mahçup duruma düşmeliler, onlar istifa etmeliler. Biz onları istifaya davet edelim." 

KADİR TOPBAŞ TİYATROCULARA NE SÖZ VERDİ? 

"Kadir Topbaş Beyoğlu Belediye Başkanı'yken, Göksel Kortay ve Hadi Çaman'ın da içinde bulunduğu bir grup sanatçıyı çağırdı, ben de oradaydım. Dediki; İstanbul'da bir festival yapalım. Festivalde İstanbul'da daha önce yaşayan ve yaşamakta olan halkların ülkelerinden grupları getirelim. Biz şaşkınlık içinde ve büyük beğeni ile Kadir Topbaş'ı dinledik. Bu zihniyeti biz kınıyoruz ama ne kadar güzel şeyler düşünüyor Kadir Bey dedik. Nitekim İstanbul Belediye Başkanı oldu. O zaman bizim takdirimizi, sevgimizi kazanan Kadir Topbaş bugün 100 yıllık bir kurumun altüst olmasına nasıl izin verir. Bunun hesabını çocuklarına nasıl verir."  

CÜCENOĞLU: KADİR TOPBAŞ'A SESLENİYORUM! 

"Kadir Bey'e sesleniyorum, lütfen Şehir Tiyatroları ile ilgili her türlü kolaylığı sağlayın. Erhan kötü bir insan değil. Pırıl pırıl çocuk. Hiçbir zaman kimseye terbiyesizlik, saygısızlık yapmadı. Kadir Topbaş bu ülkede 100 yıllık bir tiyatronun sorumluluğunu taşıyor. Bugün Erhan Yazıcıoğlu gibi bir arkadaşı feda ettirirse bu iş olmaz, bu tiyatro kapatılırsa bunun ayıbını Kadir Topbaş asla ödeyemez. Sevgili Başkan, siz bizimde başkanımızsınız, bu tiyatroyu yaşatmak sizin göreviniz, Erhan Yazıcıoğlu'nun önünü açın. Teşvikler falan bunlar komik paralar, sizin için komik paralar. Bizim tiyatromuzu lütfen kapattırmayın, zor durumda bırakmayın. Şehir Tiyatroları'nı yaşatın, bu size onur getirir, bu size, bize, hepimize büyük bir gelecek hazırlar."

İŞTE O SESLENİŞİN VİDEOSU...

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/IpDg2vbmtAw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.