`Türk Çağdaş Sanatı`nın Devrim Yılları: 80`ler`... PİRAMİD SANAT`TA 80`LERE UZANAN ANLAMLI YOLCULUK !..

`Türk Çağdaş Sanatı`nın Devrim Yılları: 80`ler`... PİRAMİD SANAT`TA 80`LERE UZANAN ANLAMLI YOLCULUK !..

`Türk Çağdaş Sanatı`nın Devrim Yılları: 80`ler` başlıklı sergi, 5 Kasım 2014 Çarşamba günü Piramid Sanat`ta yapılan kokteyl ile İstanbul`lu sanat severlerle buluştu...

Haber ve Fotoğraflar; Mehmet KARADEMİR

'Türk Çağdaş Sanatı'nın Devrim Yılları: 80'ler' başlıklı sergi, 5 Kasım 2014 Çarşamba günü Piramid Sanat'ta yapılan kokteyl ile İstanbul'lu sanat severlerle buluştu..

Sergide yer alan ünlü ressam Bedri Baykam başta olmak üzere diğer tüm sanatçılar gelen konukları tek tek kapıda karşıladı.

Gelen konuklara dağıtılan, sergiye katılan tüm sanatçıların eserlerinin yaratılış ve üretiliş öyküsünü gösteren ve anlatan 'The Revolutionary Years Of Turkish Contemporary Art' isimli kitap, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Sanatçı Bedri Baykam, hem eserleri hem sıcak, samimi ve naif tavırları hem de kendine özgü şıklığı ile kokteylin ilgi odağı oldu.

Piramid Sanat'ta açılan serginin başlığının '80'ler olması, sergiye katılan 10 sanatçının ortak noktalarının 1950'li yıllarda doğmuş olmaları ve sergide bulunan yapıtların tümünün 80'lerde üretilmiş olmasından kaynaklanıyor.

Serginin Aynı zamanda 80'li yılların siyasi baskılarını, sanat ile aşmaya kararlı sosyo-kültürel direncinin de gerek dikkat çeken sergilerle, gerek önemli sanat dergileriyle toplumla buluşmayı başardığı bu dönemin yapıtları da sergide yer alıyor.

1980-1989 arası Türkiye'de patlayan değişimlerin ele alındığı sergide, bu kabuk değişimini fiilen en çok uygulamış 1950'li yıllarda doğmuş sanatçılar yer alıyor.

2. Dünya Savaşı'nı yaşamamış, The Beatles, Pink Floyd, Rolling Stones'un müzikleri ve 68 Kuşağı rüzgarı ile gittikçe özgürleşen bir dünyada büyümüş, dolayısıyla tüm sosyolojik etkilerin önce bilinçli olarak tuallere ve hayal gücüne yansıdığı bir ortamda yepyeni ve farklı sanatçı kimlikleri oluşmuş.

Sergiye katılacak ressamların isimleri ise şöyle. Hale Arpacıoğlu, Mevlut Akyıldız, Aydın Ayan, Bedri Baykam, İsmet Doğan, Serhat Kiraz, Kemal Önsoy, Bünyamin Özgültekin, Mithat Şen, Yusuf Taktak ve Şenol Yorozlu.

Tarihsel bellek üzerine kurulu olan sergi, açık kaldığı süre boyunca içeriğini destekleyici paneller düzenlenecek ve öneminin anlaşılması elzem olan bu kırılma üzerine de İngilizce-Türkçe bir kitap hazırlanacak.

Serginin açılış kokteyline katılan magazinkolik.com editörü Mehmet Karademir'in, " Türk Resim sanatını, Türkiye'de hakkettiği yerde görüyor musunuz*? sorusu üzerine Bedri Baykam, "Maalesef istediğimiz noktada değil, gereken ilgiyi de çok fazla gördüğünü söyleyemem ama gittikçe de yükselen bir trendde olduğunu da söyleyebilirim" diyerek umudunu hiç bir zaman yitirmediğinide gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.