Türk Eğitim Vakfı... SOMALI BURSİYERLERLE ‘UMUT’ PİKNİĞİ

Türk Eğitim Vakfı... SOMALI BURSİYERLERLE ‘UMUT’ PİKNİĞİ

TEV, Soma Umut Fonu’nden yararlanan çocuklar için eğitim yılı başlangıcı vesilesiyle ‘Okula Dönüş’ pikniği düzenledi.

Türk Eğitim Vakfı (TEV), Mayıs 2014 tarihinde yaşanan Soma faciasının ardından kurduğu ‘Soma Umut Fonu’ ile Somalı çocukların eğitimine yaptığı katkıyı çok yönlü çalışmalarla destekliyor.

TEV, Soma Umut Fonu’nden yararlanan çocuklar için eğitim yılı başlangıcı vesilesiyle ‘Okula Dönüş’ pikniği düzenledi.

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, “Çocuklarımız artık büyük bir ailenin, TEV’in parçası. Onları sadece maddi olarak değil, tüm kalbimizle destekliyor, duyarlı bağışçılarımızla birlikte yakınlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz.

Çocuklarımızın hayallerinin peşinden gitmelerini desteklemek, onların moral ve motivasyonunu yükseltmek ve geleceğe dair umutlarını iyileştirmek için bir aradayız" dedi. 

Türk Eğitim Vakfı, Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden veya çalışamayacak durumda olan ailelerin çocuklarının eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla oluşturduğu ‘Soma Umut Fonu’ndan yararlanan bursiyerleri, yeni eğitim öğretim döneminde ‘Okula Dönüş’ pikniğinde bir araya getirdi.

Yarım asırdır insan kaynağını bilgi üreten ve kullanan konuma getirmek vizyonuyla hareket eden, başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere burs veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 30 Eylül Cuma günü, ‘Soma Umut Fonu’ndan yararlanan bursiyerleri ve fonun bağışçılarını ‘Okula Dönüş’ pikniğinde buluşturdu.

Öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılına keyifli bir başlangıç yapmaları adına gerçekleşen buluşmaya katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. 

TEV Genel Müdürü M. Yıldız Günay “Bugün, TEV Ailesi olarak yepyeni bir döneme başlangıç yaparken bağışçılarımızın destekleri ve değerli velilerinin çabaları sayesinde öğrencilerimizin eğitimlerine başarıyla devam ettiğini görmek büyük mutluluk verici.

Sağladığımız burs desteği ile bursiyelerimizi güçlendirmeye, fırsat ve imkanlar sağlamaya devam ediyoruz. Bu buluşmalar bizlere gösteriyor ki çocuklarımız hem eğitim hayatlarında başarıyla ilerliyor hem de duyarlı bireyler olarak yetişiyorlar.

Her bursiyerin üniversiteyi bitirmesini hedefliyoruz, bu projeksiyonu 22 seneye kadar çıkardık. Bu hayalimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz.

Çocuklarımızın mezuniyetini beraberce kutlayacağız. Bunun için iki şeye ihtiyaç var öğrencilerimizin çalışmasını desteklemek ve bol bol hayal kurup o hayallere yürümek. Biz TEV olarak çalışmalarınızın ve hayallerinizin arkasında olacağız” dedi. 

TEV’in bağışçılarından aldığı destekle oluşturduğu ‘Soma Umut Fonu’nun Soma’ya umut olmak, Somalı çocuklara Türkiye’nin en büyük ve en uzun süreli burs desteğini vermek için kurulduğunu hatırlatan Günay, 2014 yılından bu yana 111 kurum ve yaklaşık bin bireysel bağışçının bu fona katkıda bulunduğunu açıkladı.

“Çocuklarımız artık büyük bir ailenin, TEV’in parçası. Onları sadece maddi olarak değil, tüm kalbimizle destekliyor, duyarlı bağışçılarımızla birlikte yakınlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz.

Çocuklarımızın hayallerinin peşinden gitmelerini desteklemek, onların moral ve motivasyonunu yükseltmek ve geleceğe dair umutlarını iyileştirmek için bir aradayız” diyen Günay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonuyla belirlenen 166 öğrenciye eğitim hayatları boyunca destek olacaklarını vurguladı. 

TEV (Türk Eğitim Vakfı) Hakkında:
Başarılı öğrencilere burs veren, okul, öğrenci yurdu ve eğitim merkezleri açan, eğitim ve öğretim alanında çeşitli projeleri hayata geçirerek milli eğitime katkıda bulunan, Türkiye’nin en köklü vakıflarından TEV, bugüne kadar yurt içinde 223.600, yurt dışında 1.665 eğitim bursu sağladı. Eğitime katkılarını 27 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen TEV; 17 İlköğretim Okulu, 3 Anadolu Lisesi, 3 Yurt Binası, 1 Çıraklık Eğitim Merkezi, 1 Çok Amaçlı Toplum Merkezi ile 1 Çocuk Kütüphanesi’ni Türk Milli Eğitimi’nin hizmetine sundu. Ayrıca 2001 yılında üstün ve özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Türkiye’deki tek okul olan TEVİTÖL’ü (TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi) devraldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.