"Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası"...MADALYALARIN SAHİPLERİ BELLİ OLDU!..

"Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası"...MADALYALARIN SAHİPLERİ BELLİ OLDU!..

6-12 Mart tarihleri arasında Çeşme'de gerçekleşen "Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası"nda zorlu rakiplerini eleyen Ekaterina Atalık birincilik madalyasının sahibi oldu.

Şampiyonada ikinciliği Betül Cemre Yıldız, üçüncülüğü Khalaya Isgandarova alırken, dereceye giren sporculara şampiyonanın sponsoru Arzum Elektrikli Ev Aletleri tarafından toplamda 22.500 TL tutarından ödül ve ayrıca çeşitli hediyeler verildi.

Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nın ödül töreni Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, firmanın CEO’su S. Mete Zadil, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, sporcular, aileler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. 

2016 Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası, 6-12 Mart tarihleri arasında Çeşme Sheraton Otel’de gerçekleşti. Şampiyonada Türkiye'nin 30 ilinden 80 sporcu mücadele etti. Son turda karşılaştığı rakibi Ezgi Yılmaz'a karşı on üç hamle sonunda masadan beraberlikle ayrılan Ekaterina Atalık, 2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu oldu.

Atalık böylece 2008 yılından sonra ikinci kez şampiyonluğa uzandı. Şampiyonanın ikincisi, on bir kez Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu olma başarısını gösteren Betül Cemre Yıldız olurken, üçüncülüğü Khayala Isgandarova elde etti. 

Hedefimiz kadın satranç sporcularımızın sayısı artırmak

Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay "Türkiye'nin 81 ilinde kadın satranç sporcularımızın sayısını artırmak, daha fazla kadınımızı bu sporda görmek istiyoruz. Türk kadınına ve satranç gibi özel bir spor branşına yıllardır yaptığı değerli katkı için sponsorumuz Arzum Elektrikli Ev Aletleri'ne ve Arzum'un değerli yetkililerine teşekkür ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.