TÜRKİYE'NİN İLK ÇOCUK TİYATROSU SAHNESİ AÇILIYOR!

TÜRKİYE'NİN İLK ÇOCUK TİYATROSU SAHNESİ AÇILIYOR!

İ.B.B. Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul'un Hayalini Gerçekleştiriyor; Türkiye'nin İlk Çocuk Sahnesi Açılıyor?

İ.B.B Şehir Tiyatroları, Türk Tiyatrosu'nun kurucusu, büyük usta Muhsin Ertuğrul'un en büyük hayalini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. Türkiye'nin ilk çocuk tiyatrosu sahnesi, 10 Mart 2009 Salı günü düzenlenecek törenle, İ.B.B Şehir Tiyatroları Kâğıthane Sadabad Sahnesi içinde açılıyor. Türkiye'de çocuk tiyatrosunun kurucusu kabul edilen ve "Çocuklara İlk Tiyatro Dersi" oyunuyla çocukları tiyatroyla tanıştıran M. Kemal Küçük adına açılacak çocuk sahnesi,143 kişi kapasiteli 3 ayrı tribünden oluşuyor. "Küçük Kemal Çocuk Sahnesi", bütünüyle çocuklara yönelik tasarımı ile Türk Tiyatrosu adına bir ilk olma özelliği taşıyor.

Turgut Denizer'in yazıp yönettiği Benim Arkadaşım Yok adlı oyunun sahneleneceği Küçük Kemal Sahnesi'nin açılışına İ.B.B Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İ.B.B. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya ile İ.B.B. Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu üyeleri ve sanatçıları katılacak.

İ.B.B. Şehir Tiyatroları, Küçük Kemal Çocuk Sahnesi'nin ardından, Gaziosmanpaşa ve Beyoğlu sahneleri içinde açılacak olan çocuk sahneleri ile küçük tiyatroseverlere yönelik yeni projelerini sürdürmeye ve ilklere imza atmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.