`Üsküp Tiyatro Festivali`.. FESTİVALE KATILAN İLK TÜRK TİYATRO TOPLULUĞU !..

`Üsküp Tiyatro Festivali`.. FESTİVALE KATILAN İLK TÜRK TİYATRO TOPLULUĞU !..

Boris Vian`ın son oyunu "İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz", 04 Kasım Salı günü saat 21:00`de Üsküp Tiyatro Festivali` kapsamında Üsküp seyircisiyle buluşacak.

Selin İşcan'ın projelendirdiği Hayal Perdesi'nin ilk oyunu, 'Söz'ün Büyücüsü' Boris Vian'ın en şöhretli ve son oyunu "İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz", 04 Kasım Salı günü saat 21:00'de Üsküp 2014 ITF SKUPİ FESTİVALİ' kapsamında YCC DANCİNG HALL Sahnesi'nde Üsküp seyircisiyle buluşacak.

Bir hafta sürecek olan festivale Rusya, İsviçre, Arnavutluk, Romanya, Bulgaristan ve Makedonya'dan tiyatro toplulukları da katılıyor.Bizi rahatsız eden nedir? Hayatımızda neyi kabul ya da inkâr ederiz; ihtiraslarımız bizi nereye götürür, ne ararız... "Sözün büyücüsü" Boris Vian'ın son oyunu, alaycı trajedi İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz, işte bu ve benzeri sorularla başlar.

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Sanat Tiyatro'nun katkılarıyla hazırlanan oyunun yönetmenliğini İstanbul seyircisinin "Tehlikeli İlişkiler" rejisiyle kalbini kazanan Afife Jale ödülü sahibi ünlü Üsküp'lü yönetmen Aleksandar Popovski gerçekleştirdi. Dekor tasarımını Hırvat sanatçı Sven Jonke'nin yaptığı oyunun müziklerini Barış Manisalı besteledi.

Reha Özcan, Şebnem Köstem, Selin İşcan, Sevil Akı, Tuba Karabey ve Nihat Alptekin rol aldığı oyunda; kendi ihtiyaçları adına dünyayı reddeden kişilerin en gizli ve karanlık tutkularına yolculukları, traji komik karakterleri aracılığıyla kaybetmeyi ve son yüzleşmeye kadar her şeyin inkârını gözler önüne seriyor.

Kule şeklinde yüksek bir evde yaşayan aile, nereden geldiği belli olmayan gizemli bir sesin yarattığı korkuyla kaçmaktadır. Kaçtıkları yer, evlerinin gittikçe daralan ve boşalan üst katlarıdır. Neden korktuklarını bile bilmeyen bu insanların her çıkışı, her kaçışı, korku esaretiyle birlikte yalnızlığa, eksilmeye, çöküşe doğru yapılan bir yolculuktur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.