World Wide Web... İNTERNETİN TEMELİ NEDİR?
Bir bilim adamı olan İngiliz Tim Berners-Lee'nin gayretleri sonucunda geliştirilen World Wide Web, (WWW), protokolü bugün kullandığımız internetin temelini oluşturmuştur. Bir internet sitesi ile bağlantı kurmak için önemli bir unsur olan World Wide Web, 9
Bir bilim adamı olan İngiliz Tim Berners-Lee'nin gayretleri sonucunda geliştirilen World Wide Web, (WWW), protokolü bugün kullandığımız internetin temelini oluşturmuştur.
Bir internet sitesi ile bağlantı kurmak için önemli bir unsur olan World Wide Web, 90'ların ilk yıllarına yön vermiştir.
Peki, Milenyuma girilmesiyle birlikte her geçen gün biraz daha gelişme kat eden World Wide Web tam anlamıyla nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, o detaylar
Günlük hayatın merkezine yerleşen internetin temeli, World Wide Web'in ortaya çıkışıyla birlikte her geçen gün daha da gelişerek bugüne gelmiştir.
Bilgi paylaşımını sağlamak amacıyla 80'li yılların başlarında bilim adamları arasındaki Tim Berners-Lee tarafından ilk prototipi ortaya çıkan World Wide Web, 1989 yılında son halini almış ve bugün internet sitelerinin başında kullandığımız 'WWW' protokolünü ortaya çıkarmıştır.
Bundan, 30 yıl önce bugünlerde geliştirilen ve günümüz internetinin var olmasındaki en önemli etken olan World Wide Web hakkında bazı detaylar:
Küresel bir bağlantı protokolü olarak geliştirilen World Wide Web (WWW), dünyanın dijital ile gelişimi üzerinde büyük pay sahibi olan internetin gelişmesine olanak sağlamıştır.
İngiliz bilim adamı Tim Berners-Lee'nin bilim adamları arasında bilgi paylaşımını daha kolay sağlayabilme amacıyla geliştirdiği World Wide Web, web sayfalarının temeli olan HTML'in (Hiper Metin İşaretleme Dili) gelişmesiyle bugünkü halini almasına imkan sağlamıştır.
Google da bugüne özel olarak www protokolünün doğuşunu doodle nına taşıdı.
Bu gelişmelerle birlikte yazı, grafik, ses, animasyon ve diğer multimedya özelliklerini taşıyan Web sayfaları ortaya çıkmaya başlamıştır.
Böylece her sayfa grafik ve meti’in yanı sıra videolar ve müzik içeren interaktif multimedya yayını haline gelmiştir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.