"YAŞAYAN ŞAİRLER" KADİKÖY'DE BULUŞTU?

"YAŞAYAN ŞAİRLER" KADİKÖY'DE BULUŞTU?

Genç Sanatçılar ve Sanatseverler Derneği tarafından organize edilen 8.Kadıköy Sanat Günleri / Edebiyat Buluşmaları kapsamında "Yaşayan Şairler" Buluşması'na ilgi yoğundu.

Kadıköy Belediyesi'nin Teknik destekleri ile Genç Sanatçılar ve Sanatseverler Derneği tarafından organize edilen 8.Kadıköy Sanat Günleri / Edebiyat Buluşmaları kapsamında düzenlenen "Yaşayan Şairler" Buluşması'na ilgi yoğundu.

Şair Ahmet Erdem ve Nuray Kanal'ın sunumunu üstlendiği gecede Türk Şiirinde iz bırakan 20 şair yer aldı gecenin en yaşlı şairi Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Şiir Etkinlikleri Başkanı şair İhsan Topçu olurken en genç şair ise 2008 yılında Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülüne layık görülen Süreyya Aylin Antmen'di.

Etkinlikte bir konuşma yapan Genç Sanatçılar ve Sanatseverler Derneği Başkanı Gökhan Karaduman "2002 yılında ilk kitabım Şiir Denizi'ni yayınladığımızda sokaktaki insanlar, dinletilere gelenler, radyolarda tv lerde ilgi görürken hiçbir şekilde bir başka şairin tebrik ettiğine tanık olmadım.

Daha sonra inadına 2005 yılında 2.kitabım Acılar Mesaide yayınlandı o da aynı ilgiyi gördü ama şair ilgisi görmedi. Şimdilerde 3.kitabımın hazırlıklarını yaparken dernek olarak düzenlediğimiz bu etkinlikte istedik ki. Şair şairi dinlesin. Şair Şairi okusun. Bu gece de Türk Şiirine çok ciddi emek veren birçok değerli isim yer alıyor hepinize katıldığınız ve ilginiz için teşekkür ediyor. 11-12-13 Haziran'da 8.Kadıköy Sanat Günleri final etkinliklerinde Özgürlük Parkında buluşmak üzere saygılarımı sunuyorum." Konuşurken yaş sırasına göre şu şairler söz aldılar.

İhsan TOPÇU, Nejat GACAR, Kadir SAYIN, Seyyit NEZİR, Gülcemal DURDU, Nur SAKA, Adnan ACAR,

Ertan MISIRLI, Süheyla TAŞCIER, TOZAN ALKAN, Mehmet ESAT, Osman VELİOĞLU, Gülce BAŞER, İ.Cem DOĞRU, ONUR AKYIL, Süreyya Aylin ANTMEN, Âdem ERDOĞAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.