YATIRIM YAPMADAN EVVEL BU YAZIYI OKUYUN!

YATIRIM YAPMADAN EVVEL BU YAZIYI OKUYUN!

Yatırım yapmak istiyor ancak nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilemiyorsanız hazırladığımız içeriğe göz atarak tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Yaptığınız yatırımların her zaman değer kazanma ihtimali olduğu gibi değer kaybetme ihtimali de bulunuyor. Haliyle yatırım yapmadan önce sizin için en uygun olan seçeneği keşfetmek kadar bu seçeneğin gelecekte pişmanlık yaratmayacak olmasına da üst düzeyde önem vermek gerekiyor.

Yatırım Aracı Belirleme Konusunda Yaş Önemli Bir Faktör

Yatırım alanlarını değerlendirirken yatırım yapmak isteyen kişinin veya kişilerin yaşı konuyla alakasızmış gibi görünse de aslında bütçeyle birlikte en önemli etkenlerin başında geliyor. Örneğin; genç yatırımcıların genellikle birikmiş bütçeleri yüksek ölçülerde olmadığı için hem maddi durumlarını zorlamayan hem de gelecekte kazanç sağlama ihtimali yüksek olan yatırım yöntemlerini tercih etmeleri gerekiyor.

Yaş arttıkça birikim oranının da paralel olarak artma ihtimali daha fazla olduğundan gayrimenkul, taşıt gibi yüksek bütçe gerektiren yatırım alternatifleri daha kolay değerlendirilebiliyor. Yaş ilerledikçe küçük bütçelerle ancak uzun vadede ciddi bir kazanç getirebilecek yatırım seçenekleri ise avantajdan çok bir dezavantaj haline geliyor.

Yaş ve bütçe faktörleri göz önünde bulundurulduğu takdirde gençler için en cazip yatırım türleri döviz, ziynet eşyaları ve bireysel emeklilik sisteminden oluşuyor. Özellikle yeni evli çiftler açısından bir fırsat niteliği taşıyan döviz ve altın için özel hesaplar açtırılarak üzerine küçük miktarlarda dahi olsa eklemeler yaptıkça uzun vadede ciddi kazançlar elde edilebiliyor. Küçük meblağlar ödeyerek zaman içinde ciddi bir kazanç elde edilebilecek diğer bir yatırım türü ise bireysel emeklilik. Son dönemde oldukça popüler hale gelen bireysel emeklilik sistemi döviz ve altına göre çok daha az risk içermekle beraber devlet teşvikleri nedeniyle de önemli ölçüde avantaj sağlıyor.

Farklı Yatırım Alternatifleri Dikkate Alınmalı

Gayrimenkul, kuşkusuz ülkemizde her zaman en çok kazanç getiren yatırım çeşitleri arasında yer alıyor. Ancak gayrimenkule yatırım yapabilmek için dikkate değer bir bütçe gerektiğinden konut, arsa gibi taşınmaz mallar herkese uygun bir seçenek olmaktan çıkıyor.

Konut kredileri bu konuda yatırım yapmak isteyenlere büyük kolaylıklar sağlasa da her gayrimenkul krediye uygun olmayabiliyor. Ya da uzun vade süreleri veya yüksek geri ödeme oranları yatırım yapmak isteyenlere cazip gelmeyebiliyor. Bu noktada parçalı konut veya arsa olarak tanımlanabilecek hisseli gayrimenkul ve ortak gayrimenkul alternatifleri, özellikle kısıtlı bir bütçeye sahip olanlar için mükemmel bir seçenek halini alıyor.

Kaynak:milliyet.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.