8.AJUR Mücevher Takı Tasarım Yarışması... FİNALİSTLER BELLİ OLDU !..

8.AJUR Mücevher Takı Tasarım Yarışması... FİNALİSTLER BELLİ OLDU !..

Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından 8. kez düzenlenen AJUR Mücevher Takı Tasarım Yarışması’nda deneyimli modacı Yıldırım Mayruk başkanlığında bir araya gelen jüri üyeleri yüzlerce tasarım arasından finalistleri seçti.

Altın takı ve mücevher tasarımında 10’ar finalistten dereceye girenler Türk Mücevher Sektörünün uluslararası bir gövde gösterisine imza atacağı İstanbul Jewelry Show 2016 Final Gecesi’nde açıklanacak.

Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ve her sene dünya çapında başarılara imza atan genç tasarımcıların ilgi gösterdiği 8. AJUR Mücevher Takı Tasarım Yarışması jüri üyeleri, ilk kez online incelemelerin yapıldığı yarışmada biraraya gelerek finalistleri belirledi.

MİB Başkan Yardımcısı Mustafa Atayık ile AJUR koordinasyonundan sorumlu yönetim kurulu üyesi Murat Başak’ın da katıldığı buluşmada jüri başkanı Yıldırım Mayruk, Deniz Kaprol,

Müserref Zeytinoğlu, İlteriş Catalbas, Selami Hoşgör ve Ersin Koyuncu tüm eserleri tek tek inceleyerek finalistleri belirledi.

MİB Başkan Yardımcısı Mustafa Atayık, Türk Mücevher Sektörünün, dünyanın en güçlü sektörlerinden biri olduğunu belirterek, “Bu kadar güçlü bir sektörün üretebileceği ve dünya çapında ilgi görecek tasarımlara ihtiyacı var” dedi. Geçtiğimiz senelerde bu yarışmalarda birinci olan ya da dereceye giren gençlerin daha sonra uluslararası yarışmalarda da başarılı sonuçlar aldığını belirten Atayık, mücevher fuarlarına dünya çapındaki en önemli alıcıları VIP kategorisinde davet ederek ihracatı desteklediklerini söyledi.

Atayık, 2016 Mart ayındaki fuarda düzenlenecek Final Gecesinde yarışmada ödül kazananları açıklarken konuklara da muhteşem bir gösteri yapacaklarını belirtti.

Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 8. kez düzenlenen yarışmanın koordinasyonundan sorumlu MİB Yönetim Kurulu Üyesi Murat Başak ise zorlu bir süreçten sonra 250’den fazla eserin incelendiğini ve Altın Takı ve Mücevher kategorilerinde olmak üzere 10’ar tasarımın finale kaldığını söyledi.

Başak bundan sonra belirlenen eserlerin mücevher firmaları tarafından üretilerek ürün haline getirileceğini ve fuarda sergileneceğini anlattı. Başak, Türkiye’nin tasarım eksiğini giderebilmesi halinde sadece mücevher sektöründeki ihracat değerinin yüzde 30 artabileceğini dile getirdi.

8. AJUR Jüri Başkanı Yıldırım Mayruk, tasarımın önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin bu anlamda eksiklerinin çok olduğuna dikkat çekti. Tasarımlara sadece resim olarak bakmadıklarını ve işlevsel sorgulama da yaptıklarını belirten Mayruk; “Çok güzel fikirler gördük, ama üzerinde iyi çalışılmamıştı; ya da çok işlevsel şeyler vardı ama fikir olarak zayıftı. Her sene daha iyi olacaktır ve gençlerden umutluyum” dedi.

8.AJUR Mücevher Takı Tasarım Yarışması finali 11 Mart’ta

Yarışmada birinci olan tasarımcıya 10 bin TL, İkinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye de 5 bin TL para ödülü verilecek. Yarışmanın final gecesinin, özellikle fuara davet edilen VIP alıcıları açısından görkemli bir şova dönüşmesi için tüm hazırlıklar tamamlanıyor. 

8. AJUR Mücevher Takı Tasarım Yarışması finalinin 11 Mart 2016 tarihinde WOW Otel Balo salonunda düzenlenecek Gala Gecesinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ödül kazanan ve dereceye giren isimlerin de ilan edileceği gecede davetlileri özel sahne gösterileri, sanatçı performansı, sergi ve video enstelasyonu gibi ilgi çekici sürprizler bekliyor. Sır gibi saklanan bir konser ise final gecesinin sürprizi olacak.

Başkan Yıldırım Mayruk (Moda tasarımcısı)

Deniz Kaprol (Takı tasarımcısı)

Müşerref Zeytinoğlu (Yeditepe Üniversitesi. Moda Tasarım Fakültesi Bölüm Başkanı ve ressam)

İlteriş Çatalbaş  (Aydın Üniversitesi Takı Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi)

Hakkı Sezer (Kuyumcu)

Selami Hoşgör (Kuyumcu)

Ersin Koyuncu (Kuyumcu)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.