Bir tiyatrocunun isyanı ! Yalçın Özden... "DEVLETİM BENİ YOK SAYIYOR"!

Bir tiyatrocunun isyanı ! Yalçın Özden... "DEVLETİM BENİ YOK SAYIYOR"!

12 yıldır aralıksız tiyatro yapan, 44 yılını gösteri sanatına adamış Yalçın Özden devlet yardımı alamamasına isyan ediyor.

İşte Sahnelerin 41 yıllık "Uğur Böcekleri" ve "Figüran Osman"ı Yalçın Özden'in devlete karşı isyanı kaleme aldığı mektup...

"-12 yıl aralıksız tiyatro yapıyorum. Tüm anadoluda gitmediğim yer kalmadı. Iğdır'ın sınır ilçelerine, Ağrının ilçelerine kadar.NET'e girince zaten göreceksiniz. Gittiğimiz yerler haber yapmış.Hazır anadoluya gitmişken gündüz ekibim benim yazdığım çocuk oyunlarını oynamaktadırlar.Akşamada yine benim yazdığım kabarelerle seyircimizle buluşmaktayız.Ben meysimlik tiyatro yapmıyorum.12 yıl sürekli tiyatro yapmaktayım ama devletim bana bu güne kadar hiç yardım yapmaması onurumu incitmektedir.Artık paradan geçtim. İki yıllık tiyatrolara yardım yapan devlet 44 yıl sanat yaşamı olan benim onurumu neden hiçe saymaktadır.Ben uğurböcekleri olmadan önce tiyatro oyuncusuydum size hatırlatayım.Cağaloğlu talebe birliğinde Keşanlı ile Fransaya gidip ödül aldım. 1967 de çocuk oyunları yazıp oynadım.İhsan Yüce'nin sıraselvilerde kurduğu "DİREKLERARASI KABARE"de profesyonel oldum "LALE ORALOĞLU TİYATROSU"nda. daha sonra "ÜÇ MAYMUN KABARE TİYATROSU"nda oynadım turnede otobüsümüz takla atınca mali sorunlar nedeniyle şov yapmaya başladım. 1983 de yine kendimi tutamadım şan müzikholünde "VİDEO KONDU" adlı oyunumuzu kendi adımıza sahneye koyduk. 1966 ve 1972 yedi yıl tiyatro yaptım.1983 ve1998 - 2010 kendi tiyatromu yapmaktayım yedi + 13 yıl, bir yılda 1983 toplam 21 yıllık tiyatro geçmişim var bu devletimin takdiri için yetersiz mi.Bir delikanlı ömrü tiyatro yapmışım ve hala yapmaktayım.Kestiğim faturalarla da bu sabittir.Ayrıca 41 yıldır uğurböcekleri'nin skeçlerini ve oyunlarını yazdım. Kalite ve başarımı sorgulamak için internete girin çalıştığım ilçeleri ve illeri arayın lütfen.Halkından takdir almış bir sanatçı devlet'i tarafından nasıl yok sayılabilir.Ne yazık ki yıllarca sevilmiş bir sanatçı olarak size kendimi anlatmaktan utanç duyuyorum.Siz zaten biliyorsunuz peki ama bana usta diyenler yardımyaparken neden 44 yılı çizebiliyorsunuz neden...Buradan başbakanıma ve kültür bakanıma sesleniyorun acil bu adaletsiz davranışın düzeltilmesini istiyorum. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.