EFSANE "KABARE" KIBRIS'TA

EFSANE "KABARE" KIBRIS'TA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın efsane müzikali Kabare (Cabaret), 8 Eylül 2009 tarihinde Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi'nde seyirciyle buluşacak.

Efsane Müzikal "Kabare", 7. Kıbrıs Tiyatro Festivali'nde?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda, 11 Mart 2009'da Türkiye prömiyeri yaparak izleyici karşısına çıkan efsane müzikal Kabare (Cabaret), 8 Eylül 2009 tarihinde Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi'nde seyirciyle buluşacak.

Joe Masteroff'un yazdığı, John Kander'in bestelediği Kabare'yi Yücel Erten yönetiyor. 1931 yılı, Berlin? Bir yanda faşizmin tırmanışıyla süre giden huzursuzluk ve açlık; diğer yanda yalnızca eğlence ve para peşinde küçük burjuvaların kendi kabuklarındaki umursamaz yaşamı?1930'lu yılların Berlin'inde, bir kabare şarkıcısı ile Amerikalı bir yazarın kısa ömürlü aşkı ve onları kuşatan büyük toplumsal kaosun anlatıldığı oyunun sahne ve kostüm tasarımı Osman Şengezer, müzikleri Çiğdem Erken; koreografisi ise Selçuk Borak imzalarını taşıyor.

Kült müzikaller sınıfında yer alan, 1972'de beyaz perdeye aktarıldığında 8 Oscar kazanan ve "Tüm Zamanların En İyi Yüz Filmi" listesine girmiş olan Kabare'de Mert Turak, Senan Kara Tutumluer, Can Başak, Ergun Üğlü, Selma Kutluğ, Hakan Arlı, Işıl Zeynep Tangör, Tolga Coşkun, Eraslan Sağlam, Özge Midilli rol alıyor.

"9. Lions Tiyatro Ödülleri 2009"da Selçuk Borak'ın "Koreografi Ödülü"ne layık görüldüğü Kabare, 8 Eylül 2009 tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde seyircisiyle buluşacak?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.