`ESKİ MODA KOMEDYA` SEYİRCİ İLE BULUŞUYOR!

`ESKİ MODA KOMEDYA` SEYİRCİ İLE BULUŞUYOR!

Evren Ercan, Şebnem Sönmez ve Zerrin Sümer`in bir araya gelerek oluşturdukları Tebdil-i Mekan`ın ilk oyunu "Eski Moda Komedya" 13 Mart`ta seyircisiyle buluşacak.

Eski Moda Komedya

Yazar : Aleksei Arbuzov

Çeviren : Hale Kuntay

Yönetmen : Şebnem Sönmez

Oyuncular : Zerrin Sümer, Ayberk Attila, Tanju Girişken, İpek Taşdan

Dekor Tasarım : İlayda Saran

Kostüm Tasarım : Ayşegül Sümer

Koreografi : Evren Ercan

İki perde

Prömiyer : 13 mart pazartesi 20:30 / Işık Lisesi Muvaffak Benderli Tiyatro Salonu

" Ben tiyatrocu olmak istiyordum. Gişede işe başlamadan evvel de bir sirkte çalışıyordum aslında. İnanmıyorsunuz değil mi? Bir yandan okuyor, bir yandan da halka bedava gösteriler yapıyorduk. Tanrı biliyor neler umut ettiğimizi? Hepimiz hayata inat güler, savaşa rağmen eğlenirdik. Ne kadar güzel günlerdi ! Şimdi her şey değişti ama anılarımız bize yetmez mi ?"

1968 yazında bir kadın ve bir erkek yıllar süren yalnızlıklarından sonra bir klinikte tanışırlar ve başlar şarkılarla, danslarla biraz hüzünlendiren çokça güldüren bir komedya? Bu komedyada, oyunun hem içinde hem dışında, hem seyirci hem oyuncu, kimi zaman aksesuar kimi zaman dekor bile olarak iki genç oyuncu da eşlik eder kadın ve erkeğe?

İşte şimdi karşımızda bildik, tanıdık, her birimizin çocukluğunun tadında, geçmişin ruhu bugünün bakışıyla yeniden canlandırılan bir masal? Aralanmış bir kitap sayfasında hatırladığımız 1968 yazı?

Evren Ercan tarafından Zerrin Sümer ve Şebnem Sönmez'in büyük destekleriyle 2013'ün ocak ayında kurulan Tebdil-i Mekan Prodüksiyon tiyatrosunun ilk oyunu olan Eski Moda Komedya Türk-Rus Kültür Vakfı'nın destekleriyle sahneye taşınıyor. FMV. Işık Okulları prova sürecinde tiyatro salonlarını açarak provalar için mekan sponsoru oldu ve ekibe sonsuz bir destek sağladı.

Yeni bir yola , yepyeni umutlarla çıkan Tebdil-i Mekan tiyatrosu seyircisiyle buluşmak için sabırsızlanıyor. Umarız ki siz de eşlik eder heyecanımıza, katılırsınız bize yolculuğumuzda?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.