`FACEBOOK` VE `TWİTTER`, SOSYAL MEDYA PANELİNDE MASAYA YATIRILDI!...
Şehir Üniversitesi İletişim Kulübü ve Mad Informatics Sosyal Medya/PR ajansı tarafından `Sosyal Medya` paneli gerçekleştirildi...
Şehir Üniversitesi İletişim Kulübü ve Mad Informatics Sosyal Medya/PR ajansı tarafından 'Sosyal Medya' paneli gerçekleştirildi ve sektörün sorunları tartışıldı.
Panele Mad Informatics ajans başkanı Fırat Sayıcı, İnci Sözlük sahibi Serkan İnci ve Uludağ Sözlük sahibi İsmail Alpen katıldı. Panelistler kendi deneyimlerinden yola çıkarak sosyal medyanın iş ve özel hayatlarındaki yerinden ve sektördeki öneminden bahsettiler.
Serkan İnci (İnci Sözlük): "Facebook Türk kullanıcılarının mizahından faydalanıyor. İçeriği, mizahı biz üretiyoruz ama ekmeğini bu tip siteler yiyor. Caps kültürü yeni bir mizah tarzı yarattı ve bu tamamen Türk kullanıcılarının yaratıcılığından ortaya çıktı. İncicaps.com üzerinden tüm sosyal ağlara yayıldı ama komik olan Mark Zuckerberg oldu.
Kendi yaptığımız mizahın ekmeğini Twitter ve Facebook'a yedirmemiz çok trajikomik. Bu tarz sosyal ağ siteleri para hortumunu kendilerine bağladılar ve rahat rahat hayatlarına devam ediyorlar. Aslında özgürlük çok da umurlarında değil. Biz Türkiye'de bir özgürlük mücadelesi veriyoruz ama Twitter, Youtube, Facebook vs gibi siteler için vermiyoruz bu mücadeleyi. Bizim mücadelemiz Türk sitelerinin özgür olması, Türk girişimcilerin korkmadan işlerini yapabilmesi,hortumu kendimize bağlamayı öğrenmemiz gerekiyor."
İsmail Alpen (Uludağ Sözlük): "Gençlerin duruma el atmaları gerekiyor. Özellikle üniversite 1. ve 2. sınıflarında okuyan gençlere tavsiyem kendilerini geliştirsinler. Ellerine bir yazılım kitabı alıp devamlı kendi kendilerine uygulamalar geliştirsinler. İnternetten para kazanmak çok kolay ve çok fazla kalifiye elemana ihtiyaç var. Türkiye?de internette çok büyük bir reklam payı var ve bu pay maalesef Türk şirketlerine dağılmıyor. Parsayı toplayan hep yabancılar. Kendi özgürlüğümüzü korumaya çalışmalıyız."
Fırat Sayıcı (Mad Informatics): "Dijital medya hızla geleneksel medyanın payından almaya devam ediyor. Bu dijital evrim sürecine ayak uydurmak için markaların/firmaların/şahısların/ürünlerin bir an önce hız, teknolojik adaptasyon ve gelişim takibiyle içli dışlı olmaları gerek. Tüketiciyle direkt olarak interaktif bir ilişkiye girmeleri de mecburi bir sonuç. Hızlı olan ileri vadede kazanacak!"
Sunum sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplayan katılımcılar izleyenlere keyifli dakikalar yaşatırken Sosyal/Dijital medyanın gücünü ve önemini ortaya koyan bu tarz panel ve sunumların devamını yapacaklarını belirttiler.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.