FARKINDA OLMAYAN ÇOK KİŞİ VAR!

FARKINDA OLMAYAN ÇOK KİŞİ VAR!

Oyuncu, Tuna Arman, fotoğrafçı Ateş Kantürk ve hayvan hakları savunucusu Tolga Öztorun'un düzenlediği, bir toplumsal farkındalık projesi olan "Farkında Mısın? " mutlu sona yaklaştı.

Projenin açılış sergisi 05 Eylül 2011 tarihinde saat 19:00 City's AVM de olacaktır.

Sinan Yıldız Orkestrası'nın klasik müzik dinletisinden sonra engelli balet Memet Sefa Öztürk'ün özel dans gösterisi ile devam edecek sergi de dileyenler fotoğraflara ana sponsor GOODY nin ürünlerinden satın alarak ulaşabilecektir.

Kokteylde ikramları İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı tarafından hayata geçirilen DOWN Cafe'nin down sendromlu gençleri yapacaktır.

Her bir fotoğrafın 5 paket mama karşılığı satın alınabileceği sergide tüm mamalar barınaklara bağışlanacaktır.

Unutmayın "Farkında mısın?" projesi, engelli hayvanların da yaşamın içinde var olduğunun altını bir kez daha çizmek için başlatılmıştır.

Türkiye genelinde hayvan barınaklarının kendilerine gelir elde etmeleri amaçlı olarak toplumsal bazda başarılı isimlerin engelli hayvanlar ile birlikte fotoğraf çektirmeleri ve bu duyarlılığın arttırılmasını amaçlamıştır.

Çekilen fotoğraflar da fotoşop desteği ile ünlüler de gerçekten engelli hayvanlar ile özdeşleştirilecektir. Fotoşop ile engelli hayvanların engellerine sahip olan ünlüler topluma onların farkında mısın? mesajı verecektir. Proje üniversiteleri, AVM'leri okulları gezecek ve hedeflenen farkındalık yatarılacaktır.

Sergi ile tanıtılacak proje tüm hayvan barınaklarına mama, tedavi desteği ve ameliyat giderleri olarak geri dönecektir. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı birey yarın bir engelli adayıdır.

Tuna Arman 2010 senesinde İstiklal Caddesinde " Hayvanlara şiddet ve tecavüze hayır " diyerek 50 günde 38 ilden ve 8 ülkeden 250 bin imza toplayarak konu hakkında dikkat çekmiş ve imzaları Başbakana teslim etmiştir.

Tolga Öztorun 2009 senesinde 30 ünlünün rol aldığı " Ezber " filmi ile, ardından 2010 senesinde " Sıradan " bir gün belgeseli ile sokak hayvanları konusuna dikkat çekerek çok sayıda ödül kazanmıştır. 2011 senesindeki filminin hazırlıkları için çalışmalara başlamıştır. Alem Fm de Tolga Öztorun ile Dost Muhabbeti isimli programı ile hayvanların sesi olmaya devam etmektedir.

Ateş Kantürk ise 2011 senesinde " Lips Project " isimli fotoğraf sergisi ile 30 ünlüyü fotoğraflamış ve serginin tüm gelirini Yedikule Hayvan Barınağına bağışlamıştır.

Projeye poz vererek destek olan ünlülerimiz

1 Tan Sağtürk

2 Ege

3 Billur Kalkavan

4 Buket Uzuner

5 Bedri Baykam

6 Ömür Gedik

7 Gizem Güreşen

8 Reyhan Karaca

9 Seyhan Erdağ

10 Hayko Çepkin

11 Fulden Uras

12 Nalan

13 Zuhal Olcay

14 Pelin Batu

15 Nilgün Kasapbaşoğlu

16 Betül Demir

17 Nasuh Mahruki

18 Faruk K

19 Aydan Şener

20 Zeynep Dizdar

21 Memet Sefa Öztürk

22 Yıldırım Mayruk

23 Eser & Meltem Taşkıran

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.