"Hangisi Karısı?"... 12 YIL SONRA "ÖZEL TİYATRO" SAHNESİNDE!

"Hangisi Karısı?"... 12 YIL SONRA "ÖZEL TİYATRO" SAHNESİNDE!

Ünlü İngiliz Fars ustası Ray Cooyney'in en meşhur oyunlarından "Hangisi Karısı?" 12 yılönce Dormen Tiyatrosundan sonra ilk defa "Özel Tiyatro" topluluğu tarafından sahnelenmeye başladı.

İstanbul dışında kapalı gişe oynanan oyunda televizyondan ve tiyatrodan tanınan ünlü oyuncular tarafından icra ediliyor.

Güldürü ögesini, daha çok hareketlerden ve nüktelerden çıkaran Ünlü İngiliz fars ustası Ray Cooney'in yazdığı, Orhan Azizoğlu'nun dilimize çevirdiği 2 perdelik komedi "Hangisi Karısı" isimli oyun Özel Tiyatro'da perdelerini tiyatro sevenler için açtı.

Kişilerin karikatürleştirildiği, olayların abartıldığı, performans ve monotonluğun son derece iyi dengelenmiş, adım adım yükselen bir grafiğe sahip olan oyun; eşini aldatmaya kalkan ve başına olmadık işler açan bir taksi şoförünün ironik hikayesini anlatıyor.

Genel sanat yönetmenliğini Ercüment Doğan'ın, yönetmenliğini Çetin Akcan'ın yaptığı oyun da; Ercümet Doğan, Tuna Arman, Özden Özgürdal, Altan Akışık, Ebru Karanfilci, Fatih Yıldız, Hatice Topal ve Çetin Akcan rol alıyor.

İlk defa 4 Aralık'ta Bahçelievler Kültür Merkezinde oynanan "Hangisi Karısı?"; 6 Ocak Eskişehir Kültür Merkezi, 8-9 Ocak Bahçelievler Kültür Merkezi, 13 Ocak Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, 14-15 Ocak İzmir Akm, 16 Ocak Çeşme, 18 Ocak Uşak, 19 Ocak Alanya, 20 Ocak Manavgat, 21 Ocak Ankara Sanatolia, 22 Ocak Bahçelievler, 25 Ocak Bursa Orhangazi, 27 Ocak Sakarya, 29 ve 30 Ocak Bahçelievler Kültür Merkezi ve 31 Ocak'ta Akatlar Kültür Merkezinde sahnelecek.

Konusu:

John Smith, aynı anda, iki karısıyla, iki ayrı evliliği sürdürmekte olan bir taksi şoförüdür. Çalışma saatleri düzenli olmadığı için, hazırladığı zaman çizelgesi sayesinde iki evliliğini de mükemmel bir şekilde sürdürmektedir. Ta ki bir gece birkaç sokak serserisiyle dalaşıp hastanelik oluncaya kadar? Böylece, bütün zaman çizelgesi karışır ve John yanlış eve gelir. Durumu kurtarmak için türlü yalanlar uydurur ama artık polis de işin içine girmiştir. Ve gelişen olaylar içinden çıkılmaz bir hal alır..

"Hangisi Karısı"

Yazan: Ray Cooney

Çeviren: Orhan Azizoğlu

Genel Sanat Yönetmeni: Ercüment Doğan

Yönetmen: Çetin Akcan

Dekor/Kostüm: Tülay Doğan

-Oyuncular-

Mary Smith: Tuna Arman

Barbara Smith: Ebru Karanfilci

Dedektif Thompson: Altan Akışık

John Smith: Özgen Özgürdal

Stanley Gardner: Ercüment Doğan

Dedektif Porther: Fatih Yıldız

Bobby Franklin: Çetin Akcan

Gazeteci: Hatice Topal

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.