`İntel Teknoloji Konferansı`... "BİLGİSAYARLAR ÖLDÜ MÜ?"
Intel`in, AirTies, Microsoft ve Turkcell, Cisco, Asus ve McAfee`nin sponsorluğunda bu yıl 18`incisini düzenlediği Teknoloji Konferansı, 9 Aralık Salı günü Çırağan Kempinski Balo Salonu`nda gerçekleştirildi...
Haber; Mehmet KARADEMİR
Intel'in, AirTies, Microsoft ve Turkcell'!in Platin Sponsorluğu, Cisco'nun Altın Sponsorluğu ile Asus ve McAfee'nin Gümüş Sponsorluğu'nda bu yıl 18'incisini düzenlediği Teknoloji Konferansı, 9 Aralık Salı günü Çırağan Kempinski Balo Salonu'nda gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını İntel Genel Müdürü Burak Aydın'ın yaptığı konferans, geleceğin teknolojilerinin konuşulduğu global bir konferansa dönüştü."Gelecek Şimdi" temasıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Burak Aydın bugünün petrolünün bilgi olduğunu belirterek, petrolün yerini dataya bıraktığını kaydett
Konferansın en ilgi çeken bölümlerinden biri kuşkusuz uzay çağı yaşamını gözler önüne sermek için Intel teknolojisiyle üretilen insansı robot NAO'nun gerçekleştireceği zeybek dansı ve modacı Ezra & Tuba tarafından tasarlanan moda ve teknolojiyi harmanlayan üzerinden kelebekler uçan akıllı kıyafetler oldu.
Giyilebilir teknolojileri ve bu teknolojilerin hayatımızı ne yönde değiştireceğini sergilemek amacıyla 9 Aralık 2014, Salı günü Çırağan Kempinski Otel'de düzenlenen etkinlik ve akıllı giysilerden oluşan mini defile büyük ilgi çekti.
Konferansa katılanTurkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Bilgisayarların sonu geldi mi?" sorusuna ilişkin, "Tam tersi her yer bilgisayar. Bilgisayarlar her yerde. Yalnız eskiden oda büyüklüğündeyse, şimdi cebimizde, saatimizde. Bu tabii ki burada durmayacak, küçülmeye devam edecek" dedi.Gittikçe küçülen ve mobil hale gelen bilgisayarlar sayesinde artık bilginin her zaman, her yerden erişilebilir olduğuna dikkati çeken Ciliv, "Geleceği iyi okumak iş dünyasındaki bir numaralı başarı ilkesi" ifadesini kullandı.
Ciliv, "yeni dünya" diye tanımladığı içinde bulunulan dönemde meydana gelen teknolojik değişim ve dönüşümlere değinerek, şunları kaydetti:
"Bilim, teknoloji, bileşim, ürün, çözüm kelimelerinden hangisi daha önemli? Hepsi önemli, bilimle başlıyor, birbirine geçerek devam ediyor. Ürün son nokta değil. Önemli olan sonunda insanlara fayda sağlamak. Değişik tüketici grubuna göre, değişik ürünler sunmak önemli, bu yüzden bu işte takım oyunu çok önemli. Hep beraber bu oyunu iyi oynar ve iyi bir takım oluşturursak başarıya ulaşırız.
Yeni dünyada bilgisayarlar her yerde. 'Bilgisayarların sonu geldi mi?' diyen kişiye bir bakmak lazım. Tam tersi her yer bilgisayar. Bilgisayarlar her yerde. Yalnız eskiden oda büyüklüğündeyse, şimdi cebimizde, saatimizde. Bu tabii ki burada durmayacak, küçülmeye devam edecek."
"Şimdi en yeni bilgisayar akıllı telefon. Bundan 5 sene önce satışları PC satışlarının onda biriyken şimdi 3 katı. Çünkü her yerde cebinizde bir bilgisayar var" diyen Ciliv, her yerden hızlı erişimin önemine dikkati çekti.
Ciliv şöyle devam etti:
"Bu yeni dünyadan inanılmaz işler doğacak. Burada big datayı mobiliteyi iyi kullanan kazanacak. Geleceği iyi okuyanlar hep kazanıyor. Fakat hiç unutmayın; bu yeni dünyayı belirleyen en önemli konulardan biri mobil network. Biz Turkcell olarak bu yeni dünyayı okuyup yeni potansiyeller ortaya çıkarmaya çalıştık. Bu yüzden de büyük yatırımlar yaptık. Yeni dünya hem bireysel hem de kurumsal hayatın her tarafını etkileyecek."
Yeni dünyada muazzam potansiyeller olduğunu ifade eden Ciliv, "Hangi sektörde olursa olsun, kendinize doğru müşteri segmentini hedef olarak seçin, sonra bu yeni dünyanın parçalarını bir araya getirerek müşteriye çözüm, müşteriye faydayı götürün" diye konuştu.
Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane de teknolojide yaşanan hızlı gelişime işaret ederek, yeni nesil tüketicinin hayatı farklı bir noktadan özümsediğini belirtti.
İnternetin en büyük dengeleyici olduğunu dile getiren Nane, "Gelişmekte olan ülke ile gelişmiş ülke arasındaki fark eskiden bilgiye ulaşımdı, şimdi İnternet hızı, İnternete ulaşım oldu, çünkü bütün bilgi orada" dedi.
"Şu anki işimde ben modern bakkallık yapıyorum, peki modern bakkallıkta teknoloji nasıl işimize yarıyor?" diyen Nane, bu sorunun yanıtını ise "2013 yılı sonunda dev marketlerden birinde 600 milyon adet ürün satıldı. 100 milyon tane fiş ya da fatura kesilmiş. Bu büyüklüğü teknoloji olmadan yönetmek mümkün mü?" şeklinde açıkladı.
Nane, en büyük kabuslarının 'internetin kesilmesi' olduğunu dile getirerek, bu durumda depodaki malı mağazaya götüremediklerini, bir perakendeci için bunun en kötü durumlardan biri olduğunu anlattı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.