Karabatak... `YILIN EN ÖZGÜN OYUNU` ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ !..

Karabatak... `YILIN EN ÖZGÜN OYUNU` ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ !..

D22`nin kurucularından Berkay Ateş`in yazıp yönettiği, Karabatak, bu yıl `Direklerarası Seyirci Ödülleri`nce `En Özgün Yeni Oyun` seçildi.

D22'nin kurucularından Berkay Ateş'in yazıp yönettiği, Türkiye'de Haziran 2013'te meydana gelen halk ayaklanmasına dair bir performans tiyatrosu olan Karabatak, bu yıl Direklerarası Seyirci Ödülleri'nce En Özgün Yeni Oyun seçildi.

Bakırköy Belediye Tiyatroları Müşfik Kenter Sahnesi?nde gerçekleştirilen ödül törenine Karabatak'ın yazarı ve yönetmeni Berkay ile oyuncuları Irmak Ecem Aydemir ile Esra Şengünalp katıldı.

Karabatak'ın yanısıra, bir diğer D22 prodüksiyonu olan Yirmi Beş de "En İyi Efekt Tasarımı" ödülüne layık görüldü. Ödülü, Yirmi Beş oyununun yönetmeni ve Efekt Tasarımını da gerçekleştirmiş olan Yiğit Sertdemir kabul etti.

Karabatak, bireysel ve toplumsal mutsuzluklarımız, umutsuzluklarımız, korkularımızla bas¸lar. Sıkıntılar ortaklas¸ınca mücadele kaçınılmaz olur ve sonunda herkesin emegi ve çabasıyla ortak bir alan yaratılır. Fakat bu özgür alanı elde tutmak kolay degildir. Çatıs¸malar olur, insanlar ölür. Ali I·smail, Ethem, Berkin ve digerleri ama insanın özgürlük arayıs¸ı bitmez.

Karabatak, Nazım Hikmet'in dizelerini dönüs¸türüp yeni bir metin yazılarak hazırlanmıs¸ ve özgürlük ugruna yitirdiklerimize, bize bıraktıkları umuda adanmıstır.

Karabatak bu sezon da Tiyatro D22 sahnesinde. Oyun tarihlerini Tiyatro D22'nin resmi internet sitesinden (www.tiyatrod22.com) takip edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.