"KIZLARIMIZ OKUYOR" PROJESİNE ÜNLÜLER DESTEK VERDİ!

"KIZLARIMIZ OKUYOR" PROJESİNE ÜNLÜLER DESTEK VERDİ!

GAP İdaresi işbirliğiyle hayata geçirdiği Cheetos Gelişim Merkezleri ve "Kızlarımız Okuyor" projelerinde eğitim gören çocuklar için "Kariyer Günü" düzenlendi.

Nihat Odabaşı, Canan Anderson, İlker Kızmaz Mardin'de çocuklarla buluştu Yaş aralıkları 11-16 arasında değişen ve Chetoos Gelişim Merkezleri'nde destek eğitim gören çocukların eğitim hayatlarına yön vermek, farklı meslek gruplarını tanıtmak ve vizyonlarını geliştirmek amacı ile düzenlenen Kariyer Günü'nün konukları fotoğrafçı Nihat Odabaşı, CNN Türk hava durumu spikeri Bünyamin Sürmeli, tiyatrocu İlker Kızmaz, keman sanatçısı Canan Anderson ile PepsiCo İçecek Fabrika Müdürü Gürani Saraç, Zarakol İletişim Ajans Başkanı Necla Zarakol oldu.

Mardin'de düzenlenen Kariyer Günü'nde fotoğrafçı Nihat Odabaşı, CNN Türk hava durumu spikeri Bünyamin Sürmeli, tiyatrocu İlker Kızmaz, keman sanatçısı Canan Anderson ile PepsiCo İçecek Fabrika Müdürü Gürani Saraç,Zarakol İletişim Ajans Başkanı Necla Zarakol çocuklara kendi meslekleri ile ilgili bilgiler verdi.

Yaşları 11-16 arasında değişen çocukların yoğun ilgi gösterdiği Kariyer Günü'nde Canan Anderson verdiği mini konserle çocuklara renkli dakikalar yaşattı. Kariyer Günü etkinliğinde ayrıca, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, GAP Koordinatörü Enver Cerit ve TKV Diyarbakır Sorumlusu Osman Kazıcı da bulunarak çocuklara destek verdiler.

Cheetos Gelişim Merkezlerinden ve Kızlarımız Okuyor projesinden faydalanan çocuklarla tanışan konuk konuşmacılardan Nihat Odabaşı, "Umarım onlar da istediklerini elde ederler ve bizler gibi buraya gelip yeni nesillere konferans verirler" dedi.

"Onlar bir şeyleri yoktan var etmeyi biliyor; hiç bir şeyleri yokken kendilerine dünya yaratmışlar, acaba biz İstanbul'da yerimizde mi sayıyoruz?" diye soran İlker Kızmaz'ın yanı sıra Necla Zarakol, Bünyamin Gezer, Canan Anderson ve Gürani Saraç da çocuklar için son derece faydalı olan böyle bir etkinlikte yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Cheetos Gelişim Merkezleri

Yaşam kalitesini artırmaya yönelik sürdürülebilir projeler aracılığıyla topluma fayda sağlamayı amaç edinen Frito Lay Türkiye, 2003 yılından bu yana GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın işbirliğinde Cheetos Gelişim Merkezleri Projesi'ni sürdürüyor.

Türkiye Kalkınma Vakfı da 2008 yılından bu yana projeye lojistik destek veriyor.8. yılını geride bırakan Cheetos Gelişim Merkezleri Projesi kapsamında; Batman, Mardin (Nusaybin, Ömerli), Adıyaman (Merkez, Gölbaşı), Diyarbakır (Silvan), İzmit (Suadiye) ve Şanlıurfa Hilvan ile birlikte 6 ilde 8 adet Cheetos Gelişim Merkezi bulunuyor. 5 ? 14 yaş grubuna yönelik hizmet veren proje kapsamında 2003 yılından bu yana 10 binin üzerinde çocuğa ulaşıldı. Merkezler, okul çağı ve okul öncesi çocukların, ders çalışabilecekleri, sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden yararlanabilecekleri ortamlar yaratmak, çocukların zihinsel, duygusal, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek ve ailelerinin bilinçlendirilmesine katkıda bulunarak daha sağlıklı bir toplumun ilk adımlarını atmak için hayata geçirildi.

Kızlarımız Okuyor Projesi

PepsiCo bünyesinde yer alan Frito Lay Türkiye, 2009 yılında Cheetos Gelişim Merkezinde eğitim gören ve lise için eğitimlerine kendi şartlarıyla devam edemeyecek kız öğrenciler "Kızlarımız Okuyor" projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, sosyo-ekonomik zorluklar yaşayan kız öğrencilerin 14 yaşından sonra, her türlü ihtiyaçlarının karşılanarak lise eğitimlerine devam etmeleri sağlanmaktadır. "Kızlarımız Okuyor" projesinden faydalanan kız öğrencilerinin sayısı bugün 50'ye ulaştı. Proje, kız öğrenciler için, Pepsico ve dolayısıyla Frito Lay çalışanlarının yaptığı bağışlarla ve aynı zamanda şirketin de yapılan bağış kadar katkıda bulunması ile yürütülüyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.