Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları... "KÖSEM SULTAN" İLE SEZONU AÇTI!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları... "KÖSEM SULTAN" İLE SEZONU AÇTI!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür bünyesindeki Şehir Tiyatroları yeni sezonu ''Kösem Sultan'' oyunuyla açtı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Şehir Tiyatrolarının tarihçesi, kurumsal yapısı ve bugüne kadar hayata geçirdiği projeler ile katıldığı turne ve festivaller, kazandığı ödüller ve yeni dönemdeki projelerini içeren bir sunum gerçekleştirildi.

Ardından bu yıl ikincisi düzenlenen ''Deprem'' konulu Oyun Yazma Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. 64 başvurunun yapıldığı yarışmada Ali Ömür Ulusoy birinci, Naci Taner Büyükarman ikinci, Türel Ezici üçüncü oldu. Anıl Armutçu, Hasan Öztürk ve Selin Arapkirli ise mansiyon kazanan isimler oldu.

Dereceye girenlere ödül ve plaketlerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı ve Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara verdi.

Büyükşehir Tiyatrolarının en başarılı ve en çok oyunda rol alan oyuncusu seçilen Aydın Sigalı ise ödül ve plaketini oyuncu C

ihan Ünal'dan aldı. Daha sonra konuşma yapan Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin hizmet mantalitesini yalnızca yol, su hizmetleri, kanal, temizlik yapmak olarak görmediklerini ifade ederek, kültür, sanat hizmetleri vermek olarak da gördüklerini söyledi.

Göreve geldikleri günden beri kültür ve sanata büyük önem, değer verdiklerini dile getiren Karaosmanoğlu, ''Bir milletin, kültürsüz, sanatsız yaşaması mümkün değil'' dedi. Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin sanayi, üretim ve liman kenti olduğuna dikkati çekerek, gri ve siyah renkteki kenti, insanların yaşamaktan mutluluk duyabileceği bir hale getirdiklerini kaydetti.

Karaosmanoğlu, şöyle konuştu: ''Sanat alanında da başarıyı elde etmek istiyoruz. 2004 yılında tek sahnemiz vardı, sonra şehir içinde Halkevi Sahnesini açtık. Daha sonra kültürü, sanatı, tiyatroyu geniş kesimlere yaymak istedik. Tır tiyatromuzla tiyatroyu köylere, kasabalara, kırsala taşıdık.

Tiyatroyu tüm katmanlara, kentimizin tüm kesimlerine yayıyoruz, yayma gayretimiz devam edecek. Daha sonra 600 bin nüfusu olan, ancak hiçbir kültürel faaliyeti olmayan Gebze'ye 2 yıl önce Osman Hamdibey Sahnesi'ni açtık. Gölcük'te tarihi bir kervansarayı Gölcük Belediyesiyle birlikte onardık ve orada da sahnemizi açtık. Şu anda Kocaeli'de 4-5 sahnemiz var. Bunları yeterli görmüyoruz.

Artık tiyatro okulumuzu açıyoruz. Yeni Cihan Ünal'lar, Türkan Şoray'ları bu okulda yetiştireceğiz. Sanatsız bir milletin yaşaması mümkün değildir. Sanatçılara ihtiyacımız var, ülkesini seven, sanatını en güzel şekilde halk adına icra eden sanatçılarımızı seviyoruz.

Her zaman baş tacı yapıyoruz.'' Konuşmaların ardından da Turan Oflazoğlu'nun yazdığı ve Murat Atak'ın yönettiği ''Kösem Sultan'' adlı oyun sahnelendi. Oyunda Zuhal Gencer Erkaya, Esra Bezen Bilgin, Tan Küçükbalkan, Mehmet Beyazıt, İbrahim Şahin, Mehmet Serimer, Bülent Baytar, Şafak Karali, Levent Muratoğlu, Arzu Bigat Baril, Aysel Yılmaz, Meltem Özsavaş, Numan Ertuğrul, Hüseyin Sirmen, Serhat Güzel, Salih Mat, Onursal Yıldırım, Çiğdem Saruhan Benli, Çağrı Mengüç, Melih Düzenli, Koray Onur, Sarper Saydam, Yusuf Dinçer ve Erdoğan Ünlü rol aldı. Kösem Sultan'ın hırsı, neler yapabileceği, hangi kötülük kapılarını açabileceğinin anlatıldığı

oyunda, devlet erkine, geleneğine karşı kendi erkini var etme çabası ele alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.