Oya Başar'dan politik güldürü... KADIN ile MEMUR!

Oya Başar'dan politik güldürü... KADIN ile MEMUR!

Oyun bu hafta İstanbul'un karşı yakasına da geçiyor ve 22 Şubat Salı günü saat 20:30'da, Kozzy Alışeriş Kültür Merkezi Gazanfer Özcan Sahnesi'nde perdesini açıyor.

Her Pazar 15:00'DE BKM Sahnesi'nde seyirciyle buluşan Aldo Nikolai'nin eseri Kadın ile Memur'da Oya Başar ve Kemal Kocatürk seyirciyi uzun zamandır tiyatro sahnelerinde görülmeyen politik mizah güldürüyor.

Uğraş Güneş'in uyarladığı oyun, bakanlığa izinsizce girip bir müsteşarın masasına oturan kadın ile müsteşar arasında geçen diyalogları kahkahalarla anlatıyor. Kadın'ı Oya Başar'ın, memuru Kemal Kocatürk'ün oynadığı Kadın ile Memur, Oya Başar'ı uzun bir aradan sonra yeniden tiyatro seyircisiyle buluşturdu. Oyunun İtalyan yazarı Aldo Nikolai'nin sahnelenmiş 12 eseri bulunuyor.

Oyunun Konusu: Bir kadının, Başbakanlıkta bir müsteşarın odasına girmesiyle başlayan oyun, kadının memuru tehditkar sözlerle kendisine itaat etmeye zorlamasıyla gelişir. Kadın ve Memur, devletin işleyişi, bürokrasi, tüm bunların üzerinden ülkeyi, politikaları ve de politikacıları da komik bir dille sorgulamaya başlar.

Politik mizah tarzındaki oyun, her Pazar saat 15:00'te Bkm'de!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.