SOSYAL MEDYA FESTİVALİ`NE SİNEMA - TV DAMGASI !

SOSYAL MEDYA FESTİVALİ`NE SİNEMA - TV DAMGASI !

Üniversite Medya Birliği tarafından İstanbul Üniversitesi`nde 14 -15 Mart`ta düzenlenen Sosyal Medya Festivali`nde ``Sinema-TV dünyasının gözünden sosyal medya`` başlıklı panel yoğun ilgi gördü.

Sosyal Medya Festivali'ne Sinema-TV damgası!

Sosyal Medya ve PR ajansı Mad Informatics'in kurucu başkanı Fırat Sayıcı'nın moderatörlüğünde gerçekleşen panele oyuncu Şükrü Özyıldız, yönetmen Murat Şeker, sinema yazarı/gazeteci Ömür Gedik ve oyuncu Tuba Ünsal katıldı. Panelistler kendi deneyimlerinden yola çıkarak sosyal medyanın iş ve özel hayatlarındaki yerinden ve sinema-tv dünyasındaki öneminden bahsettiler.

Şükrü Özyıldız: Sosyal medya zamanla gelişip farklı versiyonlarla çeşitleniyor. Sosyal medya aynı zamanda sansürü delen bir yapıya da sahip. Sosyal medya toplumun birebir aynasıdır ancak bu mecralarda insanlar seni yanlış anlamaya hazır olabiliyorlar. İster istemez her yazdığına dikkat etmen gerekiyor. Bu da benim hiç hoşuma gitmiyor.

Murat Şeker: En iyi sosyal medya kullanıcısı aslında en asosyal olan kişiler. Çevresiyle bağları azalıyor. Sürekli ekrana odaklanan kişiler oluyorlar. Ama bir yandan da sosyal medya Türk gençliğinin en çok başvurduğu ve bilgiye ulaştığı, sansürsüz platform olarak öne çıkıyor. Örneğin 'Çakallarla Dans'ı internet gençliğine yönelik bir film yapalım diyerek yaptık.

Ömür Gedik: Sosyal medya sayesinde aslında herkesin birer küçük gazetesi var. Yazdığınız herhangi bir şey bir anda milyonlara ulaşabiliyor. Sosyal medyada kendimle ilgili yapılan eleştirileri haklı bulduğumda retweet ediyorum zaten. Ama küfürlü olanlara toleransım yok. Bazıları çok kötü niyetli yaklaşıyorlar. Aslında çevremden olup beni yakından tanımasına rağmen sahte hesaplarla bana saldırmaya çalışanlar bile oluyor.

Fırat Sayıcı: Geleneksel medya hızla dijital medyaya doğru evrilirken sosyal medyanın da gücü yadsınamaz. Zira birkaç yıla kalmaz sinema-tv ve eğlence sektörünün belkemiğini sosyal medya oluşturacak. Bunu zamanında keşfedip, sosyal medyayı önemseyen ve yatırım yapan kişi ve kuruluşlar ipi rahat göğüsleyecekler. Direkt olarak tüketiciyle interaktif bir ilişkiye giremeyenler ise daha geri planda kalacaklar.

Tuba Ünsal: ?Sosyal medyayı iyi kullanan ünlülere baktığınızda, yaptıkları paylaşımlarla onları yakından tanıdığınızı hissediyor ve onlarla ilgili çok daha doğru bir enformasyona sahip oluyorsunuz. Ancak normal hayatta karşınızda göz göze durduğunuzda cümle kuramayacak insanlar sosyal medyada eline klavyesini alıp size istediği gibi saydırabiliyor. Bu tip durumlarda onları engelleme hakkımı kullanabiliyorum. Bazen de görmezden gelme yolunu seçiyorum.?

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan katılımcılar izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Sunum sonunda İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof.Dr. Seçkin Dindar, katılımcılara teşekkür plaketlerini takdim etti. Büyük ses getiren Sosyal Medya Festivali?nin önümüzdeki yıllarda da artan bir ilgiyle devam etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.