`Tarihe Tanıklık Eden Eserler Müzayedesi`... ÇUKURCUMA MÜZAYEDE EVİ`NDE, ANTİKA ŞÖLENİ !..

`Tarihe Tanıklık Eden Eserler Müzayedesi`... ÇUKURCUMA MÜZAYEDE EVİ`NDE, ANTİKA ŞÖLENİ !..

Çukurcuma Müzayede Evi`nin 25 Ekim Cumartesi günü yerinde düzenlediği `Karma Eserler` Müzayedesi, tarihimize tanıklık eden antika eserlerin satışına sahne oldu...

Haber ve Fotoğraflar; Mehmet KARADEMİR

Çukurcuma Müzayede Evi'nin 25 Ekim Cumartesi günü yerinde düzenlediği 'Karma Eserler' Müzayedesi, tarihimize tanıklık eden 191 parçadan oluşan antika eserlerin satışına sahne oldu.

Tablodan, fincan takımına, cepkenden takı kesesine, sigara tabakasından, baharatlığa, çok değerli ibrik ve şamdanlardan kutsal sayılabilecek su tasına kadar geniş bir ürün yelpazesi içeren müzayede, sanatseverlerin tatlı rekabetine de sahne oldu.

Müzayede öncesi ikramlarla başlayan gün, birbirinden değerli ve buram buram tarih kokan eserlerin açık arttırmasıyla heyecanlı saatlerle geç vakitlere kadar devam etti.

Koleksiyonerlerin beğenisine sunulan toplam 191 parça eser arasında; Çanakkale Savaşı'nda cephane taşımada kullanılan eğer, Birinci Dünya Savaşı'nda kullanılan askeri teleskop, 1883 yılında dünyanın ilk otomatik ölçme aleti olarak onaylanan ve 1926 yılında Afyon Dinar'da Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılan Türkiye'nin ilk un fabrikasında kullanılan tartı, Osmanlı cepken yelek takımı, atlas kumaş üzerine payet ve altın sırmalarla işlenmiş takı kesesi, Sultan 2. Abdülhamit tuğralı kutsal emanet kutusu ve 1923 yılına ait Osmanlıca yazılı ?Türkiye Cumhuriyeti Haritası'nın büyük ilgi gördü.

Lale Belkıs'ın 26 yıl önce imzalayıp Haldun Dormen'e hediye ettiği ve eskicide bulunan tablosu da müzayedede satışa çıkan objeler arasındaydı.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği müzayedeyi, magazinkolik.com' dan da Mehmet Karademir yakınen takip ederek, anlamli tarihi ambiansı da solumuş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.