ULUSLARARASI ROTARY KURULUŞU'NUN 107. YILDÖNÜMÜNÜ GÖRKEMLİ BİR BALO İLE KUTLADI

ULUSLARARASI ROTARY KURULUŞU'NUN 107. YILDÖNÜMÜNÜ GÖRKEMLİ BİR BALO İLE KUTLADI

Rotary 2420. Bölge Federasyonu'nun ev sahipliğinde, 107. Kuruluş Yıldönümü Balosu'nda iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan yaklaşık 500 davetli bir araya geldi.

Rotary 2420. Bölge Federasyonu'nun ev sahipliğinde Acarkent, Altunizade, Suadiye, Fenerbahçe, Kalamış ve Üsküdar Rotary Kulüpleri tarafından organize edilen 107. Kuruluş Yıldönümü Balosu'nda iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan yaklaşık 500 davetli bir araya geldi.

Aralarında Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Aziz Akgül, Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Marmara Grubu Vakfı Genel Sekreteri Engin Köklüçınar, Basın Konseyi 2. Başkanı Kenan Akın, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Marmara Grubu Vakfı AB ve İnsan Hakları Platformu Başkanı Müjgan Suver ve Darülaceze Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yakut Irmak Özden de bulunduğu davetliler, Rotary'nin 107 yıllık tarihini anlatan bir tanıtım filmi izlediler. Tanıtım filminin ardından bir konuşma yapan Rotary 2420. Bölge Federasyonu Guvernörü Fatih R. Saraçoğlu; Rotary'nin yürüttüğü projeler konusunda davetlilere bilgi verdi ve destekleri için teşekkür etti.

Rotary'nin hizmet programları ile toplumun yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz

Rotary 2420. Bölge Federasyonu olarak toplumsal hizmet programı ile Türkiye'de önemli projelere destek verdiklerini vurgulayan Saraçoğlu, "Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (KSS Türkiye) iş birliği içinde yürütülen 'Sürdürülebilir Rekabetçi Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında 81 ilde düzenlenecek 100 seminer ile KOBİ'lerin kurumsal sosyal sorumluluk ilkeleri açısından gelişimine yönelik stratejik yol haritalarının tanımlanmasını amaçlıyoruz. Bu nedenle il il gezerek Ticaret Odaları ile işbirliği içinde eğitimler veriyoruz." dedi.

1 milyon TL tutarındaki mikrokredi ile 1250 kadına destek

Saraçoğlu konuşmasında, Rotary 2420. Bölge'nin, Darülaceze Vakfı ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) iş birliğiyle "4 şube, 1250 kadın girişimci ve 1.000.000 TL kaynak yaratma" hedefi ile yürüttüğü Mikrokredi Projesi hakkında da detaylı bilgi verdi.

Dünyada Grameen Vakfı Başkanı Muhammed Yunus tarafından yürütülen bu projeyi, Türkiye'de daha çok kadına ulaştırmak için Belediyeler ile iş birliği yaptıklarını söyleyen Saraçoğlu, "Biz, Mikrokredi Projesi ile sadece kadın girişimcilere kredi açmayı değil; liderlik ve girişimcilik gibi konularda da destek olmayı amaçlıyoruz." dedi.

Rotary, anaokulu çağından yetişkinlere kadar eğitim projelerine destek veriyor

Bölgenin eğitim konusunda da önemli projeleri olduğunu anlatan Fatih R. Saraçoğlu; "UR 2420. Bölge; öğrencilerin, eğitimlerine sağlıklı bireyler olarak adım atmalarını sağlamak amacıyla 2010 yılında başlattığı ve büyük ilgi gören "Mini Mini Birler Sağlıklı Nesiller Projesi"ne yeni eğitim sezonunda da devam ediyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz proje, İstanbul genelindeki resmi ilköğretim okullarının 1. sınıflarında öğrenim gören 10 bin öğrenciyi kapsıyor. Proje sayesinde ailesinin sosyal güvencesi olmayan ya da sosyal güvencesi olmasına karşın ekonomik durumu kötü olan öğrencilere ücretsiz sağlık taraması (check-up) yapılıyor." dedi.

İstanbul başta olmak üzere Marmara ve Trakya bölgesindeki okullarda prefabrik anasınıfları yapılarak Milli Eğitim'e teslim edilmesini amaçlayan Anaokulu Projesi kapsamında Rotary Kulüpleri tarafından 30'a yakın okulun yapımına başlandı.

Bölgenin başka bir önemli projesi ise "Kolay Okuma Yazma Projesi (KOYE)". Bu proje sadece İstanbul'da 25 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor. Bu kapsamda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürütülecek proje için 1250 kurs açılması ve sertifika verilmesi hedefleniyor. Hedef, projeyi tüm Türkiye'ye yaymak.

ULUSLARARASI ROTARY HAKKINDA

1905'te Avukat Paul Harris ve üç arkadaşı tarafından Chicago'da kurulan dernek, tüm dünyaya yayılarak kısa sürede uluslararası bir statü kazanmıştır. "Kendinden önce hizmet" misyonu ile hareket eden, dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Rotary, insanlığa hizmet etmek, her meslekten yüksek ahlak standartlarını yüceltmek ve dünyada barışı ve iyi niyeti yaymak amacıyla iş ve meslek adamlarının bir araya gelmelerinden oluşur.

UNESCO (Uluslararası Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu) ve BM (Birleşmiş Milletler)'nin kurulmasına ilham kaynağı olan Rotary, 107 yıllık tarihi boyunca pek çok başarılı projeye imza atmıştır. Dünyada yaygın halde bulunan çocuk felci hastalığını ortadan kaldırmak ve çocukları aşılamak amacıyla 1985'te başlatılan yaygın bir aşılama kampanyası olan PolioPlus, dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük insani hizmettir. Uluslararası Rotary ve ortaklarının çabaları sonunda yaklaşık 2 milyar çocuk polio aşısı almış ve çocuk felcinden korunmuştur. Polio'yu yok etmek için seferber olan Rotary bünyesindeki dev gönüllü ordusu da, çocuk felcinin dünyadan kaldırmak için başlatılan bu kampanya kadar önemlidir.

UR 2420. BÖLGE FEDERASYONU HAKKINDA

Marmara Bölgesi'nde faaliyet gösteren UR 2420. Bölge Federasyonuna bağlı, 80 kulüp ve 2200 Rotaryen bulunmaktadır. Uluslararası Rotary'nin hedefleri doğrultusunda insanlığa hizmet etmek, barışı, iyi niyeti, yardımlaşmayı yaymak ve sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren UR 2420. Bölge Federasyonu dönem Guvernörü Fatih R. Saraçoğlu'dur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.